- Berichten
- 238
Al een poosje geen post meer geplaatst door enorme drukte. Maar toch een gaatje gevonden voor de BaconDay 2021. Na mijn vorige sessie van Parijs Buikspek waar ik niet zo tevreden over was, deze keer een langzaam gegaard stuk buikspek gemaakt in Hoisinmarinade.
Eerst de Marinade gemaak met Olie, Hoisinsaus, ketjap manis, knoflookpoeder, uipoeder, basterdsuiker, gerookte paprika en komijnpoeder.
Alles in een in ziplockzak en een nachtje in de koelkast laten marineren.
Zaterdag het eitje opgestookt naar 125 - 130 graden, en het feest kon beginnen. De marinade rook overigens al heerlijk.
Af en toe lekker ingesmeerd met de marinade.
Na een kleine drie uurtjes was het resultaat om je vingers bij af te likken.
Ook lekker om de plakjes af te grillen met gebakken rijst en snijboontjes.
Eerst de Marinade gemaak met Olie, Hoisinsaus, ketjap manis, knoflookpoeder, uipoeder, basterdsuiker, gerookte paprika en komijnpoeder.
Alles in een in ziplockzak en een nachtje in de koelkast laten marineren.
Zaterdag het eitje opgestookt naar 125 - 130 graden, en het feest kon beginnen. De marinade rook overigens al heerlijk.
Af en toe lekker ingesmeerd met de marinade.
Na een kleine drie uurtjes was het resultaat om je vingers bij af te likken.
Ook lekker om de plakjes af te grillen met gebakken rijst en snijboontjes.
Laatst bewerkt: