Beef en Steak

BaconDay 2021

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Arno
  • Startdatum Startdatum
 
 
 

Arno

Kooltjesharker
Berichten
238
Al een poosje geen post meer geplaatst door enorme drukte. Maar toch een gaatje gevonden voor de BaconDay 2021. Na mijn vorige sessie van Parijs Buikspek waar ik niet zo tevreden over was, deze keer een langzaam gegaard stuk buikspek gemaakt in Hoisinmarinade.
IMG_7789.JPEG

Eerst de Marinade gemaak met Olie, Hoisinsaus, ketjap manis, knoflookpoeder, uipoeder, basterdsuiker, gerookte paprika en komijnpoeder.

IMG_7783.JPEG


Alles in een in ziplockzak en een nachtje in de koelkast laten marineren.

IMG_7790.JPEG
IMG_7791.JPEG


Zaterdag het eitje opgestookt naar 125 - 130 graden, en het feest kon beginnen. De marinade rook overigens al heerlijk.
Af en toe lekker ingesmeerd met de marinade.

IMG_7795.JPEG


Na een kleine drie uurtjes was het resultaat om je vingers bij af te likken.

IMG_7799.JPEG


Ook lekker om de plakjes af te grillen met gebakken rijst en snijboontjes.


IMG_7804.JPEG
 
Laatst bewerkt:
Denk dat je nu wel tevreden was.
Ziet er goed uit
 
  • Leuk
Waarderingen: Arno
Dat ziet er een heerlijk stukje spek uit. Ik vrees dat er weinig plakjes de volgende dag gehaald hebben :cool:
 
  • Leuk
Waarderingen: Arno
Kijk, dat ziet er mooi uit. Blij dat het nu wel goed gesmaakt heeft.
 
  • Leuk
Waarderingen: Arno
Terug
Bovenaan Onderaan