- Berichten
- 5.548
Hallo mede bbq liefhebbers.
Nieuwsgierig geworden door de berichten over het bakken van een appeltaart op de Q moest ik dat toch ook maar eens proberen.
Het recept gebruikt van Piere_b (waarvoor dank) waar ik enige wijzigingen in heb aangebracht.
De Jack Daniels whiskey v.v. door ons huismerk Famous Grouse whisky (sorry Jack D genieters).
De temperatuur verhoogd naar 180 gr. C
Voordat de vulling op de bodem ging wat Bastognes verkruimeld tegen het vocht uit de vulling.
En de hoeveelheden pecannoten en rozijnen zijn wat aan de ruime kant (wel lekker wat over voor in ons toetje).
Het bakmeel 500 gr was erg krap waardoor er eigenlijk niet genoeg was voor een mooi raamwerk op de taart.
En dan de bbq.
M'n o.t.g. 47 Weber is natuurlijk geen bakoven dus wat veranderingen aangebracht.
Een plantenbak schaal (uit de tuin gepikt) voor het indirecte gebeuren ingepakt in de aluminium folie.
Wat extra bakstenen ingepakt voor een mooie constante temperatuur.
Een steuntje gemaakt voor de probe pen.
Toen het grote gebeuren, bbq opgestookt naar 180 gr. C en bakken maar.
De foto's.
Hij was heerlijk vonden wij en ook van de mede huisgenoten niets dan lof. (nadat hun verbazing overwonnen was,
taart van de Q :-/ ).
En nog wat briketten over voor de volgende want die gaat er zeker komen
Leuk dat jullie meekeken.
Grts,
Hans.
Nieuwsgierig geworden door de berichten over het bakken van een appeltaart op de Q moest ik dat toch ook maar eens proberen.
Het recept gebruikt van Piere_b (waarvoor dank) waar ik enige wijzigingen in heb aangebracht.
De Jack Daniels whiskey v.v. door ons huismerk Famous Grouse whisky (sorry Jack D genieters).
De temperatuur verhoogd naar 180 gr. C
Voordat de vulling op de bodem ging wat Bastognes verkruimeld tegen het vocht uit de vulling.
En de hoeveelheden pecannoten en rozijnen zijn wat aan de ruime kant (wel lekker wat over voor in ons toetje).
Het bakmeel 500 gr was erg krap waardoor er eigenlijk niet genoeg was voor een mooi raamwerk op de taart.
En dan de bbq.
M'n o.t.g. 47 Weber is natuurlijk geen bakoven dus wat veranderingen aangebracht.
Een plantenbak schaal (uit de tuin gepikt) voor het indirecte gebeuren ingepakt in de aluminium folie.
Wat extra bakstenen ingepakt voor een mooie constante temperatuur.
Een steuntje gemaakt voor de probe pen.
Toen het grote gebeuren, bbq opgestookt naar 180 gr. C en bakken maar.
De foto's.
Hij was heerlijk vonden wij en ook van de mede huisgenoten niets dan lof. (nadat hun verbazing overwonnen was,
taart van de Q :-/ ).
En nog wat briketten over voor de volgende want die gaat er zeker komen
Leuk dat jullie meekeken.
Grts,
Hans.