Hallo allemaal,
Als aller eerste wil ik me even voorstellen. Ik ben Colin 23 jaar oud en ben in het bezit van een weber master touch 57cm.
Ik had een recept online gezien met een varkenshaasje ingewikkeld in bacon (bacon wave) en dit trok mij wel aan. Zo gezegd zo gedaan.
Ik heb een beetje peper over de varkenshaasjes heen gestrooid en heb ze ingepakt met bacon.
Na de Q te hebben aangestoken het vlees indirect gelegd en de deksel geplaatst en de Q naar een temperatuur gebracht van 200 graden.
Na een minuut of 25 was de kern temperatuur 45 graden en heb ik even een kijkje genomen.
Na 50 minuten was de kern temperatuur 64 graden en heb ik de eerste laag BBQ saus Geglaced en heb dit een 5 minuten laten drogen waarna ik de Wave heb gedraaid en de andere kant geglaced heb. Deze ook 5 min laten drogen waarna de kerntemperatuur 70 graden had bereikt.
Als side dish heb ik krieltjes in de wok gebakken. Ook een lekker broodje afgebakken voor de zelfgemaakte kruidenboter die ik eerder op de dag gemaakt had.
Eindresultaat is naar tevredenheid. Het smaakte allemaal zeer goed. Ondanks de kern temperatuur van 70 was het vlees nog heel mooi sappig. Het was wel een heel machtig recept waardoor mijn vrouw en ik helaas wel een stukje vlees weg hebben moeten gooien. Dus voor volgende keer snij ik een varkenshaasje doormidden voor ons 2.
Voorbereiding bacon wave ongeveer 10 min.
Kruidenboter 15min
Bereiding tijd op de Q ongeveer een uur op 200 graden.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Als aller eerste wil ik me even voorstellen. Ik ben Colin 23 jaar oud en ben in het bezit van een weber master touch 57cm.
Ik had een recept online gezien met een varkenshaasje ingewikkeld in bacon (bacon wave) en dit trok mij wel aan. Zo gezegd zo gedaan.
Ik heb een beetje peper over de varkenshaasjes heen gestrooid en heb ze ingepakt met bacon.

Na de Q te hebben aangestoken het vlees indirect gelegd en de deksel geplaatst en de Q naar een temperatuur gebracht van 200 graden.

Na een minuut of 25 was de kern temperatuur 45 graden en heb ik even een kijkje genomen.

Na 50 minuten was de kern temperatuur 64 graden en heb ik de eerste laag BBQ saus Geglaced en heb dit een 5 minuten laten drogen waarna ik de Wave heb gedraaid en de andere kant geglaced heb. Deze ook 5 min laten drogen waarna de kerntemperatuur 70 graden had bereikt.

Als side dish heb ik krieltjes in de wok gebakken. Ook een lekker broodje afgebakken voor de zelfgemaakte kruidenboter die ik eerder op de dag gemaakt had.


Eindresultaat is naar tevredenheid. Het smaakte allemaal zeer goed. Ondanks de kern temperatuur van 70 was het vlees nog heel mooi sappig. Het was wel een heel machtig recept waardoor mijn vrouw en ik helaas wel een stukje vlees weg hebben moeten gooien. Dus voor volgende keer snij ik een varkenshaasje doormidden voor ons 2.


Voorbereiding bacon wave ongeveer 10 min.
Kruidenboter 15min
Bereiding tijd op de Q ongeveer een uur op 200 graden.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk