Ik probeer het op te zoeken, maar kom er nog niet helemaal uit. Ik heb in het boek van Jord het recept voor Maple spiced Bacon gevonden. Op het forum lees ik dat je deze niet met colorozo zou kunnen maken. Echter in het recept staat dat dit wel mogelijjk is.
Nou wilde ik dit gaan maken, echter had ik sowieso al een kleiner stuk buikspek en had ik niet alle ingredienten. Wat ik dus heb gedaan is het standaard recept voor bacon aangehouden, maar ik heb hier cognac en palmsiroop aan toegevoegd. Als ik het goed begrijp zou dit dus geen probleem moeten zijn, vooral aangezien ik het op dit moment aan het roken ben tot kern 65 graden.
Wat ik nu heb aangehouden:
1,5kg buikspek
50gr colorozo (0,05%)
25 lichte basterd suiker
3el cognac
2el palmsiroop
1tl peper
1tl knoflookpoeder
Hij heeft 7dagen in de pekel gelegen, elke dag omgedraaid. Ongeveer 30uur gedroogd in de koeling. En nu ben ik hem aan het roken tot 65. Mijn vraag dus even voor mijn eigen duidelijkheid of het mogelijk is bij het standaardrecept iets van vloeistoffen toe te voegen?
Alvast bedankt. Foto volgt nog
Nou wilde ik dit gaan maken, echter had ik sowieso al een kleiner stuk buikspek en had ik niet alle ingredienten. Wat ik dus heb gedaan is het standaard recept voor bacon aangehouden, maar ik heb hier cognac en palmsiroop aan toegevoegd. Als ik het goed begrijp zou dit dus geen probleem moeten zijn, vooral aangezien ik het op dit moment aan het roken ben tot kern 65 graden.
Wat ik nu heb aangehouden:
1,5kg buikspek
50gr colorozo (0,05%)
25 lichte basterd suiker
3el cognac
2el palmsiroop
1tl peper
1tl knoflookpoeder
Hij heeft 7dagen in de pekel gelegen, elke dag omgedraaid. Ongeveer 30uur gedroogd in de koeling. En nu ben ik hem aan het roken tot 65. Mijn vraag dus even voor mijn eigen duidelijkheid of het mogelijk is bij het standaardrecept iets van vloeistoffen toe te voegen?
Alvast bedankt. Foto volgt nog
