- Berichten
- 348
Al eens eerder gelezen over bacon maken. Bacon Day zorgde ervoor dat ik aan de slag ging. Wel zo leuk om dan een stukje eigengemaakte bacon te kunnen bereiden.
Klein stuk buikspek van 654 gram. Eens even proberen hoe of wat.
2,5% colorozozout, 1,5% suiker. Rubben.
In vacuumzak in de koelkast. Iedere dag even draaien. Hier geen foto van.
Op de BBQ, kon ik meteen mijn nieuwe thermometer uitproberen.
Alles goed in de gaten houden natuurlijk.
Stukje rookhout gepakt uit het vak ernaast. Appelhout.
En daar is ie dan:
Laten afkoelen, dan een nachtje koelkast.
Plakjes en blokjes snijden en alvast proeven.
Zalig.
'Echte bacon'. En jeetje, wat vult dat enorm!
Klein stuk buikspek van 654 gram. Eens even proberen hoe of wat.
2,5% colorozozout, 1,5% suiker. Rubben.
In vacuumzak in de koelkast. Iedere dag even draaien. Hier geen foto van.
Op de BBQ, kon ik meteen mijn nieuwe thermometer uitproberen.
Alles goed in de gaten houden natuurlijk.
En daar is ie dan:
Laten afkoelen, dan een nachtje koelkast.
Plakjes en blokjes snijden en alvast proeven.
Zalig.
'Echte bacon'. En jeetje, wat vult dat enorm!