- Berichten
- 1.588
Vandaag een mooi stuk buikspek van 2.5 kg in de kamado gedaan voor bacon.
Heb het recept van Noskos gebruikt, zoals al vele keren eerder
Nu vandaag een lange sessie gehad. Bijna 3 uur tot 63 gr kern.
Had 2 sondes voor temperatuur ingestoken en die gaven beide bijna dezelfde temperatuur.
Bij uithalen zag ik wel echt plasjes vocht staan op het vlees, dat zal wellicht de reden zijn.
Misschien volgende keer toch met vet naar boven leggen.
Het was me al opgevallen dat er bijna niets van vocht in de vacuüm zak zat bij uitpakken, misschien ook een reden.
Allemaal niet erg natuurlijk, had vandaag tijd om alles rustig zijn tijd te geven.
Morgen versnijden en invriezen.
Is een voorraad voor familie weekend in Ardennen.
Heb het recept van Noskos gebruikt, zoals al vele keren eerder
Nu vandaag een lange sessie gehad. Bijna 3 uur tot 63 gr kern.
Had 2 sondes voor temperatuur ingestoken en die gaven beide bijna dezelfde temperatuur.
Bij uithalen zag ik wel echt plasjes vocht staan op het vlees, dat zal wellicht de reden zijn.
Misschien volgende keer toch met vet naar boven leggen.
Het was me al opgevallen dat er bijna niets van vocht in de vacuüm zak zat bij uitpakken, misschien ook een reden.
Allemaal niet erg natuurlijk, had vandaag tijd om alles rustig zijn tijd te geven.
Morgen versnijden en invriezen.
Is een voorraad voor familie weekend in Ardennen.