BasBQ
Beef en Steak

Bacon, lange sessie

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.254
Vandaag een mooi stuk buikspek van 2.5 kg in de kamado gedaan voor bacon.
Heb het recept van Noskos gebruikt, zoals al vele keren eerder
Nu vandaag een lange sessie gehad. Bijna 3 uur tot 63 gr kern.
Had 2 sondes voor temperatuur ingestoken en die gaven beide bijna dezelfde temperatuur.
Bij uithalen zag ik wel echt plasjes vocht staan op het vlees, dat zal wellicht de reden zijn.
Misschien volgende keer toch met vet naar boven leggen.
Het was me al opgevallen dat er bijna niets van vocht in de vacuĆ¼m zak zat bij uitpakken, misschien ook een reden.
Allemaal niet erg natuurlijk, had vandaag tijd om alles rustig zijn tijd te geven.
Morgen versnijden en invriezen.
Is een voorraad voor familie weekend in Ardennen.

IMG_20240202_184134862.jpg


IMG_20240202_184111452.jpg


IMG_20240202_183735175.jpg


IMG_20240202_183732745.jpg


IMG_20240202_154658784.jpg
 
fijn spekkie.. ze zullen blij met je zijn in de ardennen..

ik leg eigelijk altijd alles met het vet naar boven. ik heb het idee dat als het vet smelt, dan het vlees automatisch bedropen word door eigen vet.
 
fijn spekkie.. ze zullen blij met je zijn in de ardennen..

ik leg eigelijk altijd alles met het vet naar boven. ik heb het idee dat als het vet smelt, dan het vlees automatisch bedropen word door eigen vet.
Dat doe ik meestal ook. Eigenlijk alles met een "vet laagje" doe ik naar boven toe. on topic! dit ziet er wel lekker uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan