BasBQ
Beef en Steak

Bacon Gamba's

Nosmo

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.723
Bacon Gamba's.

Dit is een recept dat ik een tijdje geleden heb gevonden op het grote interweb.

BaconGambas-6.jpg


Voorgerecht voor 6 personen.

Ingredienten:

24 gepelde gamba?s,  het presenteert leuker als de staartjes er nog aan zittten
12 plakjes dun gesneden bacon of ontbijtspek

Voor de marinade;
1 theelmilde paprika poeder
1/2 theelcayenne peper   
1/2 theelkerrie poeder 
1/2 theelgemalen komijn 
1/2 theelgemalen koriander zaad 
1/2 theelzout 
1/2 theelgemalen zwarte peper 
1 eetlolijfolie 
2 eetlsuiker 
2 eetlcitroensap (vers) 

En nog zes sat?stokjes.


Werkwijze:

Doe alle marinade ingredi?nten in een kom en roer het goed door. Doe de gamba's erbij en schep het zaakje even goed door elkaar. Laat de gamba's een half uurtje marineren.

BaconGambas-1.jpg


Daarna wikkel je een half plakje bacon om de garnalen en prik je ze op sate stokjes.
BaconGambas-2.jpg


Daarna kort grillen op een hoog vuur totdat de gamba's gaar zijn en het spek bruin.
BaconGambas-3.jpg


Voor het serveren haal je de gamba's van de stokjes en leg je ze een beetje leuk op een bordje.
FotoWedstrijdapril2013.jpg



 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
Ik zal ze "de vrouw' eens gaan voorschotelen, kan ze vast wel waarderen  ;D
 

Nosmo

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.723
Boldeagle zei:
Ik zal "de vrouw' eens gaan voorschotelen, kan ze vast wel waarderen  ;D

Gril je dan een hele vrouw of in stukjes? ???
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.712
Nosmo zei:
Boldeagle zei:
Ik zal "de vrouw' eens gaan voorschotelen, kan ze vast wel waarderen  ;D

Gril je dan een hele vrouw of in stukjes? ???
En doe je het stokje dan van boven naar beneden of van links naar rechts? Whoehaaa!
 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
Als je hier een typo maakt wordt je ook meteen keihard afgestraft....... :(.... ;D ;D
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.712
Boldeagle zei:
Als je hier een typo maakt wordt je ook meteen keihard afgestraft....... :(.... ;D ;D
Altijd weer die Piet he? Zo jammer..... :)
 

Nosmo

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.723
Dominique zei:
Boldeagle zei:
Als je hier een typo maakt wordt je ook meteen keihard afgestraft....... :(.... ;D ;D
Altijd weer die Piet he? Zo jammer..... :)

Dat klopt, als je een typo maakt wees dan maar niet bang, wees maar doodsbenauwd! 8)
 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
Nosmo zei:
Dominique zei:
Boldeagle zei:
Als je hier een typo maakt wordt je ook meteen keihard afgestraft....... :(.... ;D ;D
Altijd weer die Piet he? Zo jammer..... :)

Dat klopt, als je een typo maakt wees dan maar niet bang, wees maar doodsbenauwd! 8)

Jammer dat er geen geluid is, ik mis de bijbehorende demonische lach  ;)
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.712
Reken maar dat die lach er is..... ;)
 

maussie1982

Pitmaster
 
 
Berichten
519
Mooi recept hoor Piet, heerlijke fles sauvignon blanc er bij en genieten maar :)
 

Poetsertje

Pitmaster
 
 
 
Berichten
502
lekker hoor, lijkt me een prima rrecept om te gaan proberen..
(top fotootjes ook weer)
 
M

Mikee

Gast
Bedank voor het delen Nosmo, vandaag uitgeprobeerd en het smaakte prima. Beetje zout, maar dat kan ook door de ontbijtspek komen die ik heb gebruikt. De volgende keer proberen zonder toe te voegen, want ze smaakten zeker naar meer!
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.712

Gabor

Pitmaster
 
 
Berichten
503
Lijkt me erg lekker! Mooie presentatie en mooie foto's overigens!
 

miep

Pitmaster
 
 
Berichten
805
[/quote]
Zonder gamba, alleen stokje denk ik.... ;)
[/quote]


Lijkt me heerlijk hahaha, wel het spek

Maar zonder dolle ze zien er heelijk uit ook in mijn to do/done schriftje
 
Bovenaan Onderaan