Bacon Gamba's.
Dit is een recept dat ik een tijdje geleden heb gevonden op het grote interweb.
Voorgerecht voor 6 personen.
Ingredienten:
24 gepelde gamba?s, het presenteert leuker als de staartjes er nog aan zittten
12 plakjes dun gesneden bacon of ontbijtspek
Voor de marinade;
En nog zes sat?stokjes.
Werkwijze:
Doe alle marinade ingredi?nten in een kom en roer het goed door. Doe de gamba's erbij en schep het zaakje even goed door elkaar. Laat de gamba's een half uurtje marineren.
Daarna wikkel je een half plakje bacon om de garnalen en prik je ze op sate stokjes.
Daarna kort grillen op een hoog vuur totdat de gamba's gaar zijn en het spek bruin.
Voor het serveren haal je de gamba's van de stokjes en leg je ze een beetje leuk op een bordje.
Dit is een recept dat ik een tijdje geleden heb gevonden op het grote interweb.

Voorgerecht voor 6 personen.
Ingredienten:
24 gepelde gamba?s, het presenteert leuker als de staartjes er nog aan zittten
12 plakjes dun gesneden bacon of ontbijtspek
Voor de marinade;
1 theel | milde paprika poeder |
1/2 theel | cayenne peper |
1/2 theel | kerrie poeder |
1/2 theel | gemalen komijn |
1/2 theel | gemalen koriander zaad |
1/2 theel | zout |
1/2 theel | gemalen zwarte peper |
1 eetl | olijfolie |
2 eetl | suiker |
2 eetl | citroensap (vers) |
En nog zes sat?stokjes.
Werkwijze:
Doe alle marinade ingredi?nten in een kom en roer het goed door. Doe de gamba's erbij en schep het zaakje even goed door elkaar. Laat de gamba's een half uurtje marineren.

Daarna wikkel je een half plakje bacon om de garnalen en prik je ze op sate stokjes.

Daarna kort grillen op een hoog vuur totdat de gamba's gaar zijn en het spek bruin.

Voor het serveren haal je de gamba's van de stokjes en leg je ze een beetje leuk op een bordje.
