- Berichten
- 148
Gisteren bacon brisket (recept @noskos) gemaakt: buikspek low & slow doorgegaard tot 96-98 graden.
Ik had 4 kilo en omdat ik recent ook 4 rubs bij van Beekum gekocht had, besloot ik om er 4 stukken van te maken met elk een andere rub.
De sessie op de WSM verliep langzaam, maar voorspoedig.
Ik merkte duidelijk het effect van het dichten van de kieren met vilt: minder valse lucht betekend ook, minder snel opwarmen.
Ik was namelijk ook met maar een halve / tweederde kleine starter begonnen, terwijl de doeltemperatuur 135 graden was.
Tijdens het eerste uur nog ergens een keer extra kolen toegevoegd, omdat ik twijfelde over de hoeveelheid. Achteraf bleek dit wrs overbodig te zijn geweest, er waren nog flink wat kolen over.
Na afloop was de WSM volgens mij ook sneller koud, dus denk dat de vilt daar ook duidelijk geholpen heeft.
En die 4 smaken?
Tsjah, het vlees zelf is op deze manier sowieso al heerlijk mals en smaakvol. De rub maakt zeker wel uit, maar het is sowieso wel lekker.
Zelf vond ik de rund rub toch het lekkerst. Hoewel anderen deze wat pittig vonden.
De andere rubs waren ook lekker.
Wanneer ik weer buikspek ga maken, wordt het wel weer bacon brisket.
Ik had 4 kilo en omdat ik recent ook 4 rubs bij van Beekum gekocht had, besloot ik om er 4 stukken van te maken met elk een andere rub.
De sessie op de WSM verliep langzaam, maar voorspoedig.
Ik merkte duidelijk het effect van het dichten van de kieren met vilt: minder valse lucht betekend ook, minder snel opwarmen.
Ik was namelijk ook met maar een halve / tweederde kleine starter begonnen, terwijl de doeltemperatuur 135 graden was.
Tijdens het eerste uur nog ergens een keer extra kolen toegevoegd, omdat ik twijfelde over de hoeveelheid. Achteraf bleek dit wrs overbodig te zijn geweest, er waren nog flink wat kolen over.
Na afloop was de WSM volgens mij ook sneller koud, dus denk dat de vilt daar ook duidelijk geholpen heeft.
En die 4 smaken?
Tsjah, het vlees zelf is op deze manier sowieso al heerlijk mals en smaakvol. De rub maakt zeker wel uit, maar het is sowieso wel lekker.
Zelf vond ik de rund rub toch het lekkerst. Hoewel anderen deze wat pittig vonden.
De andere rubs waren ook lekker.
Wanneer ik weer buikspek ga maken, wordt het wel weer bacon brisket.