Nav het recept Bacon Brisket (Texaans buikspek) van Noskos heb ik een Hongaarse variant gemaakt met goulash kruiden.
Buikspekeen dag van te voren uit de vriezer gehaald, in de oven (welke uit stond) laten ontdooien, en de ochtend daarna rondom dik ingerubd
‘s Middags iets te laat de KJ opgestart, temperatuur gedurende de sessie langzaam laten oplopen van 125 naar 150 graden. Gerookt met een chunk walnoothout. Het duurde in totaal ongeveer 5 uur voordat de kerntemperatuur op 93 was.
Daarna even laten rusten, dunne plakken gesneden en geserveerd met een frisse mango-chutney, zoete aardappel en ijsbergsla.
Voor herhaling vatbaar.
Buikspekeen dag van te voren uit de vriezer gehaald, in de oven (welke uit stond) laten ontdooien, en de ochtend daarna rondom dik ingerubd
‘s Middags iets te laat de KJ opgestart, temperatuur gedurende de sessie langzaam laten oplopen van 125 naar 150 graden. Gerookt met een chunk walnoothout. Het duurde in totaal ongeveer 5 uur voordat de kerntemperatuur op 93 was.
Daarna even laten rusten, dunne plakken gesneden en geserveerd met een frisse mango-chutney, zoete aardappel en ijsbergsla.
Voor herhaling vatbaar.