BasBQ
Beef en Steak

Bacon Brisket Hongaars

Biebieque

Sprokkelaar
Berichten
30
Nav het recept Bacon Brisket (Texaans buikspek) van Noskos heb ik een Hongaarse variant gemaakt met goulash kruiden.
Buikspekeen dag van te voren uit de vriezer gehaald, in de oven (welke uit stond) laten ontdooien, en de ochtend daarna rondom dik ingerubd

‘s Middags iets te laat de KJ opgestart, temperatuur gedurende de sessie langzaam laten oplopen van 125 naar 150 graden. Gerookt met een chunk walnoothout. Het duurde in totaal ongeveer 5 uur voordat de kerntemperatuur op 93 was.
Daarna even laten rusten, dunne plakken gesneden en geserveerd met een frisse mango-chutney, zoete aardappel en ijsbergsla.
Voor herhaling vatbaar.
FF1800C9-DB23-4FA7-B224-B3B655D37AB3.jpeg
98056331-275F-47D3-9479-2AD1D1C4E905.jpeg
FF1800C9-DB23-4FA7-B224-B3B655D37AB3.jpeg
12F21390-642C-4E2E-B53A-BA85B8505664.jpeg
F4B017F4-622E-45AF-B930-B27831FFD433.jpeg
 
Wat een heerlijke variatie, ik wil proeven.
 
Lijkt me heerlijk!
 
Ziet er heel lekker uit
 
Daar lust ik ook wel een stuk van! Ziet er top uit!
 
Dat is een mooie smaken-combi
 
Ziet er goed uit!
 
Mooi dat dit forum je blijft verrassen met allerlei recepten! Dank je voor deze variant, ik noteer hem hier even 😋
 
Een mooie bereiding van het spek, en en mooi bord eten zo (y)
 
Terug
Bovenaan Onderaan