Beef en Steak

Bacon Brisket - Haat of Liefde?

 
 

Rox92

Kooltjesharker
Berichten
188
Iedereen zal wel denken wat een gekke titel maar ik leg het uit. Persoonlijk vind ik buikspek er op fotos altijd fantastisch lekker uit zien. Maar de keren dat ik het in een restaurant bestelde viel het altijd tegen. Voornamelijk omdat het dan droog en taai is.

Maar voor alles is een eerste keer dus ik dacht dit moet ik uitproberen. Tenslotte zijn alle noskos recepten altijd lekker. Dus dan zal dit toch ook wel lekker zijn?

Hoe het allemaal begon; aangezien het er toch lang op ligt dan maar gelijk beter voor een groot stuk gaan. :p

58003.jpg


Daarna lekker ingesmeerd met mosterd en mijn favoriete spg+paprika rub. Die gebruik ik altijd bij short ribs en is dan fantastisch. (Ook volgens recept van noskos)

58004.jpg


Bbq klaargemaakt op 120 tot 130 graden en daar gaan we!

57842.jpg


En toen begon het wachten. En het wachten. En het wachten. Uiteindelijk na 5 uur wachten zat hij dan op 85 graden kern. Inmiddels kregen we wel honger en besloten het proces te versnellen door het in te pakken in aluminiumfolie. Jammer van de bark maar anders ging het nog wel een paar uur duren...

Uiteindelijk uurtje later was het klaar. (Note to self. Volgende keer na 4 uur lekker inpakken).

57865.jpg


En toen aanvallen maar! En wat was dit fantastisch lekker. Het vet heerlijk zacht en het vlees lekker mals! De helft ging op en de rest voor de volgende dag als lunch bewaard.

58018.jpg


En de volgende dag nog een keer van genoten. Misschien vond ik het toen wel nog lekkerder aangezien de rooksmaak wat meer aanwezig was. Lekker op een Italiaanse bol met bbq saus. Heerlijk! Het waren wel wat dikke plakken maar ach, het moet toch op he!

57967.jpg
 
Haha ik heb zojuist ook weer even een stukje bemachtigd bij de Sligro! Er gaat weinig boven een goed bereid stuk buikspek.
En inderdaad, als je het zelf goed onder de knie hebt valt het in (sommige) restaurants al snel tegen! 😂
 
Haha ik heb zojuist ook weer even een stukje bemachtigd bij de Sligro! Er gaat weinig boven een goed bereid stuk buikspek.
En inderdaad, als je het zelf goed onder de knie hebt valt het in (sommige) restaurants al snel tegen! 😂

Ik ga het never nooit meer bestellen in een restaurant :ROFLMAO: Dit is zoveel lekkerder! En het is nog een behoorlijk goedkoop stukje vlees ook.
 
Ziet er goed gelukt uit man, lekker!!
 
Goed gelukt!

Lekker hoor.
 
Lekker hoor!
Deze smulpaap zit te watertanden.. 😂
 
Een mooi stuk vlees en de bereiding er van, ook hier is buikspek nog steeds 1 van de favoriete stukken vlees van de bbq.
 
Lekker!!! Ik ga zo maar even naar de slager!
 
Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, omdat de keren dat ik het dan in een restaurant proef, ik het gewoon vind smaken alsof ik vetblokjes aan het wegwerken ben.

Overtuig mij nou eens dat het wél de moeite is…
 
Mooie bereiding. Ga ik zeker een keer proberen.
 
Ik snap de haat-liefde verhouding echt.
Voor mij moet buikspek uit 2/3 yot 3/4 vlees bestaan. Dan vind ik het fantastisch lekker. Helaas is de verhouding vaak omgekeerd en voelt het voor mij ook als een mondvol blubber.
Om deze reden nog nooit buikspek klaargemaakt.
 
Kijken of vragen naar mager buikspek is wel een aanrader. Ongezien kopen is voor dit stuk en bereiding niet handig.
 
Ik heb het nog nooit zelf gemaakt, omdat de keren dat ik het dan in een restaurant proef, ik het gewoon vind smaken alsof ik vetblokjes aan het wegwerken ben.

Overtuig mij nou eens dat het wél de moeite is…
Nou Marty…. Ik maak zo nu en dan heerlijk Babi Pangang van de Bbq ( ook vaker andere buikspek gerechten van de Bbq.
IMG_2817.jpeg

IMG_2975.jpeg

Het begint allemaal bij een kwalitatief goed mooi buikspek.
IMG_2699.jpeg

Waarbij de het vlees vet verhouding goed moet zijn. Een stuk bijspek met een dikke zwoerd of een stuk livar buikspek met zwoerd heeft andere bereiding nodig dan een stuk buikspek zonder zwoerd. Ik snij soms zelf nog een dun laagje zwoerd (ligt eraan wat ik met het buikspek ga maken) af als ik een mooi stuk heb zonder zwoerd. Ook het ras van het varken speelt een rol bij de smaak van varkensvlees. Een goed stuk buikspek in combinatie met de juiste bereiding is hemels, lekker zoet en als vetje is versmolten in het vlees is het hemels 🤤
 
Helemaal eens met sticky fingers, maar je moet dan wel van een vettiger stukje vlees houden. Als je alleen van mager vlees houd zou ik dit misschien toch overslaan.

Maar aan de andere kant een stuk buikspek kost net geen 20 tientjes dus is de schade beperkt als je het niet lekker vind.
 
Terug
Bovenaan Onderaan