BasBQ
Beef en Steak

Bacon advies gevraagd

 
 

Reboot

Pitmaster
Berichten
575
Hallo allen,
Heb net een mooi stuk livar buikspek (1,7kg) op de kop getikt bij de Makro.
Is dit geschikt voor bacon of is dat zonde en kan ik er beter iets anders mee doen?
Alvast bedankt!
8590e121d90bcc619343181888446c71.jpg
 
Het stuk is naar mijn idee groot genoeg om het op verschillende manieren te bereiden. Het is wel
belangrijk om te kijken hoe vet het stuk is, als de vet laag erg dik is dan zou ik bij een Porchetta aan
een vulling denken om het vet te compenseren (gehakt, lever of varkenslende). Als er een stuk vetter is dan de rest, dan zou je
vetter stuk ook kunnen gebruiken voor een pancetta.


een paar jaar geleden heb ik een stuk op drie manieren bereid:  http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=5523.msg100737#msg100737
 
Bedankt voor het meedenken beide!
Die porchetta ziet er heerlijk uit die ga ik zeker een keer maken maar ga nu toch voor de bacon daar kijk ik al zo lang naar uit.
Heb zojuist de cure erop gedaan een nu wachten
198bd77524d6fcd06a96c715a98c982a.jpg

aaf6539c5099aac4d1de944a4490c610.jpg

bfbd20812036e752679cc57e4f7b9d85.jpg
 
Ziet er lekker uit!
 
lekker hoor, succes
 
Veel plezier, dat ziet er uit als een erg mooi stuk vlees. Als het wachten
je niet aanstaat, dan kun je ook een keer proberen om buikspek
te injecteren.
 
Update:
Na 7 lange dagen het spekkie uit de zak gehaald en afgespoeld. Nu 24 in de koelkast om te drogen en morgen op de Q.

Heel veel vocht is er niet uit gekomen met de cure trouwens. Het vlees voelde wel steviger aan.

633999c91ca514fcefefb433455dffb5.jpg

05967821781d7c15a5eb26faf84c548a.jpg
 
Vandaag is het B-day!!
Vanochtend de Black Bastard klaar gemaakt en nu ligt hij erop.
Het ruimt al er goed dus hopelijk zet dit ook door in de smaak.

Ik lees bij sommige posts dat men hem na het roken nog 24 uur in de koelkast bewaard. Maakt dat heel veel uit voor de smaak? Ik wilde namelijk vanochtend al wat bacon in de soep doen.
58bc1a25e17092f954cec6ad4a5c9588.jpg
 
Reboot zei:
Vandaag is het B-day!!
Vanochtend de Black Bastard klaar gemaakt en nu ligt hij erop.
Het ruimt al er goed dus hopelijk zet dit ook door in de smaak.

Ik lees bij sommige posts dat men hem na het roken nog 24 uur in de koelkast bewaard. Maakt dat heel veel uit voor de smaak? Ik wilde namelijk vanochtend al wat bacon in de soep doen.
58bc1a25e17092f954cec6ad4a5c9588.jpg

Je kan het vandaag al gebruiken in de soep.
 
Na ongeveer 3,5 uur op de Q, was de bacon eindelijk klaar. Na het afkoelen de snijmachine van de buurman geleend en slicen maar!
2bd6beb2865a962e8d69a9cea39d1fa9.jpg

c225652f1eb36cbcff4b8493674b1a2a.jpg

fda2099c6cabf8d0ee350f0a215b7e7b.jpg

afcc70c6f37aaa5ac1a08c7f1aba42a6.jpg

107189f84b9bbcd55c79e5eb5462e444.jpg



De rooksmaak van de bacon id perfect maar vind hem wel erg zout. Volgende keer na de cure toch maar even weken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan