- Berichten
- 2.859
Weetje..
Ik plaats vaak hele verhalen met lange recepten..
Maar ook ik hou het vaak simpel, en ook dan is een "agv'tje" van de bbq heel lekker.
Ik twijfelde nog of het wel de moeite was om te delen, maar ach;
Vrijdag tijdens het thuiswerken een varkenshaasje in de marinade gezet;
4 el ketjap manis
3 el honing
½ tl knoflookpoeder
½ tl korianderpoeder
½ tl uienpoeder
½ tl gemberpoeder
Alles bij het vlees gedaan, en weer verder gewerkt
Vervolgens lekker op de Q savonds met een aardappeltje uit de skillet, en wortels uit de as. (ff zoeken maar je ziet ze wel liggen in het folie )
Wortels waren iets te hard gegaan, dus aan één kant waren sommige wat ver gegaan, verder heerlijk zacht geworden en de smaak was prima!
Niets specialers dan gewoon inpakken in folie met wat zout en er bij leggen.
Vrouwtje had er vanuit instinct/gewoonte olie bij gedaan, dat zie ik ook nog wel als reden dat sommige zo zwart waren geworden..
Gaan we herhalen dus..
Overgebleven marinade nog even laten indikken en als saus gebruikt.
Varkenshaasje in stukken gesneden en door de saus gehaald.
Heeeerlijk.
Vervolgens op zaterdag wat meer liefde in de aardappeltjes gekozen, en los gegaan met de noskos bbq sauce.
Een collega heeft eens 'caliente' kruiden meegenomen uit curacao, je raad wel wat die doen..
Dus die LICHT besprenkelt over een kip filetje, beide kanten.
Direct vuur, totdat hij er mooi uit zag.
Thermometer erin, mocht nog even...
Indirect gelegd, ondertussen de aardappeltjes gegrild (nadat ik ze gekookt heb) en de maiskolven een randje gegeven.
De vrouw maakte ondertussen de dressing voor noskos' aardappel salade. < maken, als je dat nog niet gedaan hebt.
Nee maar echt, maken!
Kipje wat ingesmeerd met de BBQ sauce van Noskos.
Ook het maiskolfje een likje gegeven toen hij er vanaf kwam, en bestrooid met camargue zout.
Wederom smullen..
@noskos wat een aardappelsalade is dat toch.
Wij koken ze en grillen ze af, voor het gemak, ik moet nog eens proberen ze echt een uur tot 1,5 uur roken..
Ik plaats vaak hele verhalen met lange recepten..
Maar ook ik hou het vaak simpel, en ook dan is een "agv'tje" van de bbq heel lekker.
Ik twijfelde nog of het wel de moeite was om te delen, maar ach;
Vrijdag tijdens het thuiswerken een varkenshaasje in de marinade gezet;
4 el ketjap manis
3 el honing
½ tl knoflookpoeder
½ tl korianderpoeder
½ tl uienpoeder
½ tl gemberpoeder
Alles bij het vlees gedaan, en weer verder gewerkt
Vervolgens lekker op de Q savonds met een aardappeltje uit de skillet, en wortels uit de as. (ff zoeken maar je ziet ze wel liggen in het folie )
Wortels waren iets te hard gegaan, dus aan één kant waren sommige wat ver gegaan, verder heerlijk zacht geworden en de smaak was prima!
Niets specialers dan gewoon inpakken in folie met wat zout en er bij leggen.
Vrouwtje had er vanuit instinct/gewoonte olie bij gedaan, dat zie ik ook nog wel als reden dat sommige zo zwart waren geworden..
Gaan we herhalen dus..
Overgebleven marinade nog even laten indikken en als saus gebruikt.
Varkenshaasje in stukken gesneden en door de saus gehaald.
Heeeerlijk.
Vervolgens op zaterdag wat meer liefde in de aardappeltjes gekozen, en los gegaan met de noskos bbq sauce.
Een collega heeft eens 'caliente' kruiden meegenomen uit curacao, je raad wel wat die doen..
Dus die LICHT besprenkelt over een kip filetje, beide kanten.
Direct vuur, totdat hij er mooi uit zag.
Thermometer erin, mocht nog even...
Indirect gelegd, ondertussen de aardappeltjes gegrild (nadat ik ze gekookt heb) en de maiskolven een randje gegeven.
De vrouw maakte ondertussen de dressing voor noskos' aardappel salade. < maken, als je dat nog niet gedaan hebt.
Nee maar echt, maken!
Kipje wat ingesmeerd met de BBQ sauce van Noskos.
Ook het maiskolfje een likje gegeven toen hij er vanaf kwam, en bestrooid met camargue zout.
Wederom smullen..
@noskos wat een aardappelsalade is dat toch.
Wij koken ze en grillen ze af, voor het gemak, ik moet nog eens proberen ze echt een uur tot 1,5 uur roken..