Beste Mensen! Aanstaande vrijdag heb ik lekker vrij en dan ga ik mijn Weber Master Touch 57cm met Smokenator ( zelf laten maken ) beide voor het eerst gebruiken. Vorig jaar gebruikte ik een 47cm en heb van de winter een 57cm WBT op de kop kunnen tikken bij FonQ.nl
Vrijdag ga ik hem dus voor het eerst gebruiken en waarmee kun je een BBQ beter voor het eerst in de vlam zetten dan met Ribbetjes?! B-)
Ik heb al wat filmpjes bekeken hoe ik de Smokenator moet opbouwen, al heb ik niet echt een goed idee hoe makkelijk deze op temperatuur te houden is. Dat zal wel spelen worden met de luchtroosters en kolen.
Ik heb zojuist bij Beef&Steak Baby Back Ribs besteld en wil die dus op de 3-2-1 of 3-1-1 methode gaan maken! Ik heb de volgende vragen omdat ik nog nooit ribs op zo een manier heb gemaakt.
- 3-2-1 methode, op wat voor temperatuur moet ik mikken? Is er een goede uitleg hoe je dit precies moet aanpakken, 3 uur roken op temp, inpakken in folie op de zelfde temp, 1 uur indirect nog op de Q en dan steeds insmeren met marinade? Draai je de ribs ook steeds? Of moet je ze 3 uur laten gaan zonder te kijken?
- Tips voor een rub en Zoete Ketjap saus? Moet ik de Ribs ruim van te voren in de rub of marinade zetten?
- Voldoen normale Weber Briketten die je bij de bouwmarkt kan halen ook, of moet ik echt ander spul aanschaffen om een beetje goed aan de slag te kunnen gaan?
- op video's gooien ze die smokenator helemaal vol met briketten en daarna wat hout er op, gaat hij daardoor niet veel te hard/lastig op temp te houden?
Zal wel even aankloten worden de eerste paar keren met de nieuwe ketel en de Smokenator, vandaar dat ik jullie expertise graag raadpleeg om zoveel mogelijk beginners fouten uit te sluiten en de vrouw met smaak te overtuigen vaker gebruik te maken van de Q!
Alvast bedankt!
Groetjes
Robin
Vrijdag ga ik hem dus voor het eerst gebruiken en waarmee kun je een BBQ beter voor het eerst in de vlam zetten dan met Ribbetjes?! B-)
Ik heb al wat filmpjes bekeken hoe ik de Smokenator moet opbouwen, al heb ik niet echt een goed idee hoe makkelijk deze op temperatuur te houden is. Dat zal wel spelen worden met de luchtroosters en kolen.
Ik heb zojuist bij Beef&Steak Baby Back Ribs besteld en wil die dus op de 3-2-1 of 3-1-1 methode gaan maken! Ik heb de volgende vragen omdat ik nog nooit ribs op zo een manier heb gemaakt.
- 3-2-1 methode, op wat voor temperatuur moet ik mikken? Is er een goede uitleg hoe je dit precies moet aanpakken, 3 uur roken op temp, inpakken in folie op de zelfde temp, 1 uur indirect nog op de Q en dan steeds insmeren met marinade? Draai je de ribs ook steeds? Of moet je ze 3 uur laten gaan zonder te kijken?
- Tips voor een rub en Zoete Ketjap saus? Moet ik de Ribs ruim van te voren in de rub of marinade zetten?
- Voldoen normale Weber Briketten die je bij de bouwmarkt kan halen ook, of moet ik echt ander spul aanschaffen om een beetje goed aan de slag te kunnen gaan?
- op video's gooien ze die smokenator helemaal vol met briketten en daarna wat hout er op, gaat hij daardoor niet veel te hard/lastig op temp te houden?
Zal wel even aankloten worden de eerste paar keren met de nieuwe ketel en de Smokenator, vandaar dat ik jullie expertise graag raadpleeg om zoveel mogelijk beginners fouten uit te sluiten en de vrouw met smaak te overtuigen vaker gebruik te maken van de Q!
Alvast bedankt!
Groetjes
Robin