Hallo allemaal
Van de week baby back ribs gemaakt op de Traeger pellet smoker. 3-2-1 methode op 107 graden. Temp bleef goed constant. Heb ze eraf gehaald met interne temp van dik 95 graden. Ze waren te rubberachtig en vielen niet van het bot. Wel het dunne gedeelte, maar het extra bevleesde gedeelte was niet zacht genoeg. Totale cook was 6 uur.
Wat kan dit veroorzaken. Ik probeer de amerikaanse fall of the bone baby back's van bijv Tony Romas of Chili's na te maken. Ik zie wel dat die ribs minder bevleesd zijn. Daardoor sneller fall of the bone?
Kan het zijn dat de ribs te dik zijn? Te lang in de vriezer? Niet vers? Moeten ze nog hoger wat interne temp betreft? Het lijkt me namelijk echt heel sterk dat het aan de bereiding lag deze keer.
Alvast bedankt!
Van de week baby back ribs gemaakt op de Traeger pellet smoker. 3-2-1 methode op 107 graden. Temp bleef goed constant. Heb ze eraf gehaald met interne temp van dik 95 graden. Ze waren te rubberachtig en vielen niet van het bot. Wel het dunne gedeelte, maar het extra bevleesde gedeelte was niet zacht genoeg. Totale cook was 6 uur.
Wat kan dit veroorzaken. Ik probeer de amerikaanse fall of the bone baby back's van bijv Tony Romas of Chili's na te maken. Ik zie wel dat die ribs minder bevleesd zijn. Daardoor sneller fall of the bone?
Kan het zijn dat de ribs te dik zijn? Te lang in de vriezer? Niet vers? Moeten ze nog hoger wat interne temp betreft? Het lijkt me namelijk echt heel sterk dat het aan de bereiding lag deze keer.
Alvast bedankt!