- Berichten
- 54
Heel de week uitgekeken naar zaterdag om de nieuwe UDS eens te testen. Zaterdag zou het droog blijven was de voorspelling tot vrijdagavond. Het is mijn eerste regensessie geworden maar het mocht de pret niet drukken.
Op het menu, ribs en inside skirt.
Voor het eerst bij bbquality besteld en dat is prima bevallen.
Vrijdagnacht toen ik thuis kwam van een feestje nog snel de ribben van hun vlies ontdaan en in een flinke laag pork rub gezet.
Zaterdagochtend om 11 uur de UDS aangestoken met ongeveer 2.5 kilo ecobrassa briketten. Vervolgens mooi constant rond de 110 gekregen en ribs er op gelegd om deze volgens de 3-2-1 methode te bereiden. Rookhout erbij en gaan met die mooie ribbetjes.
Na 2 uur moeten ingrijpen toen de temperatuur opeens omhoog liep naar 135. De waterbak bleek volledig verdampt te zijn. Snel 2 waterkokers erbij en door.
Na 3 uur ingepakt met behulp van mijn kleine neefje. We hebben een pakje roomboter volledig over de 6 ribs verdeeld en er basterd suiker en een dunne sliert honing bij gedaan a la recept Noskos.
Anderhalf uur ingepakt terug in de UDS. De temp liep langzaam terug tot 103 en toen de ribs uitgepakt mochten worden kon ik zien dat mijn briketten aan hun eind liepen. Er stond net een starter vol met kolen aan voor de skirt dus wat kolen erbij gegooid en daarna de ribben nog een uurtje terug. Iedere 10 minuten gelakt met baby rays bbq saus, appelsap en whisky.
Tijdens het laatste uur de weber opgestookt tot 300 graden en de inside skirt kort gegrilled (2?1 minuut aan beide kanten dus 4 minuten totaal). Deze had 3 uur lang in pezo, chilivlokken en olie op temperatuur staan komen nadat ik overtollig vet en vliesjes had weggesneden. Dit was een mooi voorafje. Helaas geen actiefoto van de skirt maar het komt vaker op het menu.
Toen de ribs! Wat waren die lekker! Mooie plakkerige laag, prachtige rookkleur aan de binnenkant, mals en nog stevig genoeg om.niet het idee te hebben dat je pulled pork aan het eten bent.
Super om eens ribs te maken en dit gaan we zeker vaker doen.
Hierbij nog wat beeldmateriaal door de dag heen. Bedankt voor het kijken!
Groeten,
Tom
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk
Op het menu, ribs en inside skirt.
Voor het eerst bij bbquality besteld en dat is prima bevallen.
Vrijdagnacht toen ik thuis kwam van een feestje nog snel de ribben van hun vlies ontdaan en in een flinke laag pork rub gezet.
Zaterdagochtend om 11 uur de UDS aangestoken met ongeveer 2.5 kilo ecobrassa briketten. Vervolgens mooi constant rond de 110 gekregen en ribs er op gelegd om deze volgens de 3-2-1 methode te bereiden. Rookhout erbij en gaan met die mooie ribbetjes.
Na 2 uur moeten ingrijpen toen de temperatuur opeens omhoog liep naar 135. De waterbak bleek volledig verdampt te zijn. Snel 2 waterkokers erbij en door.
Na 3 uur ingepakt met behulp van mijn kleine neefje. We hebben een pakje roomboter volledig over de 6 ribs verdeeld en er basterd suiker en een dunne sliert honing bij gedaan a la recept Noskos.
Anderhalf uur ingepakt terug in de UDS. De temp liep langzaam terug tot 103 en toen de ribs uitgepakt mochten worden kon ik zien dat mijn briketten aan hun eind liepen. Er stond net een starter vol met kolen aan voor de skirt dus wat kolen erbij gegooid en daarna de ribben nog een uurtje terug. Iedere 10 minuten gelakt met baby rays bbq saus, appelsap en whisky.
Tijdens het laatste uur de weber opgestookt tot 300 graden en de inside skirt kort gegrilled (2?1 minuut aan beide kanten dus 4 minuten totaal). Deze had 3 uur lang in pezo, chilivlokken en olie op temperatuur staan komen nadat ik overtollig vet en vliesjes had weggesneden. Dit was een mooi voorafje. Helaas geen actiefoto van de skirt maar het komt vaker op het menu.
Toen de ribs! Wat waren die lekker! Mooie plakkerige laag, prachtige rookkleur aan de binnenkant, mals en nog stevig genoeg om.niet het idee te hebben dat je pulled pork aan het eten bent.
Super om eens ribs te maken en dit gaan we zeker vaker doen.
Hierbij nog wat beeldmateriaal door de dag heen. Bedankt voor het kijken!
Groeten,
Tom













Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk