- Berichten
- 5.627
Vandaag Babi pangang spek gemaakt, gisteren een stuk buikspek van 1,8 kilo in de marinade gezet met de vetkant zoveel mogelijk uit de marinade in verband met eventueel zwart worden van de vetkant tijdens het direct krokant grillen.
Dit is niet helemaal gelukt er kwam hier en daar wat marinade over de vetkant van het buikspek.
De vetkant van het buikspek nog wat gerub-ed met wat grof zeezout en een snufje 5-spice.
Gegaard op 140 graden tot een kern van 70 gr.C daarna direct hoog van de kolen op het verhogingsrooster om de vetkant knapperig bakken.
Het ging natuurlijk roken als een gek met al die vetten die op de kolen vielen, beetje huiverig dat de paks op het vlees neer zou slaan dit maar 10 minuten gedaan, daarna het deksel open en een paar minuten verder gegaan.
Naar binnen en even aansnijden om te proeven.......Lekker, maar mag nog wel wat langer, indirect teruggelegd bij een temp. van 140 graden en dalend tot 120 graden en door laten garen tor 83 gr.C
Eraf even laten rusten snijden en op een bedje van atjar en de erg lekkere home made Babi Pangang saus erover.
Samen met Bami een feestje. (recepten staan hier op het form: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/varken/babi-pangang-met-bami/ )
Alleen is de Babi pangang in het recept met procureur.
Dit is niet helemaal gelukt er kwam hier en daar wat marinade over de vetkant van het buikspek.
De vetkant van het buikspek nog wat gerub-ed met wat grof zeezout en een snufje 5-spice.
Gegaard op 140 graden tot een kern van 70 gr.C daarna direct hoog van de kolen op het verhogingsrooster om de vetkant knapperig bakken.
Het ging natuurlijk roken als een gek met al die vetten die op de kolen vielen, beetje huiverig dat de paks op het vlees neer zou slaan dit maar 10 minuten gedaan, daarna het deksel open en een paar minuten verder gegaan.
Naar binnen en even aansnijden om te proeven.......Lekker, maar mag nog wel wat langer, indirect teruggelegd bij een temp. van 140 graden en dalend tot 120 graden en door laten garen tor 83 gr.C
Eraf even laten rusten snijden en op een bedje van atjar en de erg lekkere home made Babi Pangang saus erover.
Samen met Bami een feestje. (recepten staan hier op het form: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/varken/babi-pangang-met-bami/ )
Alleen is de Babi pangang in het recept met procureur.


















