- Berichten
- 5.106
Och, een mens moet toch wat na een enerverende grote onderhoudsstop aangevuld met nog een weekje corona.
Daarom, op verzoek van Dochterlief vanavond Babi Pangang.
De babi pangang en de bijbehorende saus vrij naar het recept van @Ewald.
www.bbqgenootschap.nl
Dit aangevuld met een atjar van 3 soorten ui (sjalot, witte ui, bosui) en nasi goreng.
Voor de Atjar Bawang.
De Babi Pangang
Gemarineerd volgens recept en een nacht laten drogen. Vervolgens de BGE op 150C en rustig naar 72 C. Daarna de Q naar 230 en het spekje door laten garen tot 87 C. (het vet in de lekbak begon me te veel te spetteren en te stinken).
En dan nog ff de nasi goreng (of fried rice) erbij gemaakt. Aangezien dit doorwerken is, alles netjes klaar gezet.
En dan krijg je weer dat vervelende ritueel van alles opmoeten eten....
Daarom, op verzoek van Dochterlief vanavond Babi Pangang.
De babi pangang en de bijbehorende saus vrij naar het recept van @Ewald.
Buikspek: Babi spek (buikspek Babi Pangang style)
Gepekeld krokant buikspek babi pangang style. Ingredienten: - Buikspek (zonder zwoerd) Per kilogram buikspek - 10 gram zout (Fleur de Sel) = 1% - 5 gram suiker (rietsuiker) = 0,5% - 1 el. rijstazijn (Chinese, die is veel zachter van smaak dan de Japanners) - Paar slagen zwarte Peper uit de...

Dit aangevuld met een atjar van 3 soorten ui (sjalot, witte ui, bosui) en nasi goreng.
Voor de Atjar Bawang.
De Babi Pangang
Gemarineerd volgens recept en een nacht laten drogen. Vervolgens de BGE op 150C en rustig naar 72 C. Daarna de Q naar 230 en het spekje door laten garen tot 87 C. (het vet in de lekbak begon me te veel te spetteren en te stinken).
En dan nog ff de nasi goreng (of fried rice) erbij gemaakt. Aangezien dit doorwerken is, alles netjes klaar gezet.
En dan krijg je weer dat vervelende ritueel van alles opmoeten eten....