BasBQ
Beef en Steak

Aziatische Lekkernijen: Banh Mi Baby!

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
6.809
Beste BBQ-Vrienden!

Dit weekend stond voor mij in het teken van de lekkerste Aziatische Lekkernij die ik de afgelopen jaren heb ontdekt: Banh Mi. Ik heb dat al een paar keer gemaakt, maar zo lekker sexy als in sommige Youtube filmpjes was me dat nog nooit gelukt. Dus daar wilde ik mijn best voor gaan doen!

Het voorwerk was erg leuk. Ik denk dat ik een paar uurtjes Youtube heb gekeken om de mooiste en lekkerste combo's te vinden, het kan met kippendij, het kan met beef, het kan met buikspek... en dat leek me dus gewoon de winnaar. Buikspek. Langzaam gegaard met zo'n heerlijke krokante zwoerd. Mooie frisse sides en dat dan allemaal in een lekker luchtig broodje stoppen zodat het contrast met het knappertje van de varkenshuid mooi uit zou komen.

Dus op naar de vleesjuwelier voor het mooiste spul!

SDJ_6644.jpg


Een dag van tevoren lekker ruim zouten en mooie pepermix erop aanbrengen:

SDJ_6648.jpg


Daarna terug in vacuum en lekker in de koelkast inwerken:

SDJ_6649.jpg


Het was mooi zacht weer, ik besloot dat te vieren met een bier:

SDJ_6666.jpg


De volgende ochtend lekker aan de slag met de sides... ik had voor kerst een mooi nieuw speeltje gekregen:

SDJ_6674.jpg


En als je je soms afvraagt waarom ik die nooit eerder zelf aangeschaft had?

SDJ_6677.jpg


Gewoon omdat ik een schijterd ben... maar het moet gezegd:

SDJ_6669.jpg


Je krijgt er een echt mooi resultaat van!

SDJ_6682.jpg


Lekker pickeltje maken voor de rettich en wortel:

SDJ_6685.jpg


Bij mijn favoriete bierwinkel hadden ze weer iets waar ik me door liet verleiden:

SDJ_6690.jpg


Een hele lekkere dikke Imperial IPA... die was zalig!

De volgende dag was het match-day. Ik zou het spek lekker langzaam gaan garen bij 150°C indirect.

SDJ_6694.jpg


Dat ging zeer voorspoedig, mede dankzij het alu-bootje:

SDJ_6696.jpg


Langzaam aan kon ik alle laatste spulletjes op de foto zetten voordat ik de boel ging assembleren:

SDJ_6701.jpg


Na 2,5 uur bij 150°C mocht het laatste half uurtje de fik erin richting 260°C voor een mooie crackling op het spek:

SDJ_6705.jpg


Man, man, wat was dat goed gelukt zeg!

SDJ_6710.jpg


Sappig spek met een heerlijk krokant korstje... dikke vette foodporn!

Toen alles bij elkaar brengen en aftoppen met een mooie zelfgemaakte sweet chili saus!

SDJ_6713.jpg


Toe maar schatje, lekker hoor!

SDJ_6754.jpg


Echt een zalige lunch zo!

Liefs
 
Ziet er weer foodporno uit Sander . Had wel één gelust .😋
 
Likkebaardend lekker.
Heb je nog een broodje over ?

Gaat het spek in de alubootje niet in zijn eigen vet koken ?
 
Likkebaardend lekker.
Heb je nog een broodje over ?

Gaat het spek in de alubootje niet in zijn eigen vet koken ?

Juist wel. En de huid droogt mooi in. Perfecte combo.
 
Man Man Man, Net mijn Lunch gegeten en dan kom jij aan met een broodje Banh Mi Baby 😲

Een mooie lekkere uitvoering van een heerlijk broodje Sander!

Ik zie tussen al dat lekkers een Ipa Liquid Cocaine staan van een bijzondere Hongaarse bierbrouwerij genaamd Mad Scientist.
deze mannen brouwen de waanzinnigste bieren, als je ooit in de gelegenheid bent Sander om de Tropical Space Muffin te krijgen zou ik er voor gaan 🍻



 
Vleesjuwelier 😂

Mooie samenvatting weer Sander. Je proeft en voelt gewoon de liefhebberij bij jouw verslagen ❤️
 
Lekker man! Aziatische topper
 
Vleesjuwelier

Mooie samenvatting weer Sander. Je proeft en voelt gewoon de liefhebberij bij jouw verslagen
Bij ons was vroeger de.lokale groenteboer zo duur dat hij ook groentejuwelier werd genoemd.


Maar ff ontopic. Ik las eerst bami. Maar dit is heel andere koek. Zal vast heerlijk gesmaakt hebben. Buikspek is zo lekker
Varkens zijn gewoon hele smakelijke dieren.
 
Poh, dat ziet er weer fantastisch uit kerel!

Nu wil ik ook zo’n broodje. 😋
 
kwijl kwijl kwijl
wat ziet de spek er fantastisch uit zeg :love:
zit ik hier met mijn bammetje met kaas.

geweldige bijdrage kerel. (y)
 
Lekker Sander, ziet er heerlijk uit !!!!!

Nog twee vraagjes, 1 is dat smeerworst of iets anders op de foto met de magi en de rodepeper?
Andere vraag, pas op je vingers mandoline. Welke is dat dat, want zover ik het kan zien ziet die er goed uit.

Alvast bedankt.
 
1 is dat smeerworst of iets anders op de foto met de magi en de rodepeper?

Het is kalfsleverworst, paté stond in het recept. Maar dit leek er het meest op.


Andere vraag, pas op je vingers mandoline. Welke is dat dat, want zover ik het kan zien ziet die er goed uit.

Het is een Benriner. Mooi degelijk apparaat hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan