big_kahuna
Tondelzoeker
- Berichten
- 5
Hi allemaal,
Prachtig stuk buikspek bij de Sligro gekocht afgelopen week en besloten deze low & slow op aziatische wijze te bereiden. Ruim 24 uur laten marineren in Korean bbq saus en vervolgens rustig naar 77 graden gegaard, met appel hout op de KJ. Resultaat was erg lekker! Marinade was zoet en pittig en paste erg goed bij het buikspek, we hebben het gegeten met boa's en een oosterse salade.
Ingredienten koreaanse bbq saus
- Gochujang
- Gember
- Knoflook
- Mirin
- Buine suiker
- Sesam olie
- Soja saus
- Rice wine vinegar
- Vis saus
De marinade rook niet heel lekker (denk dat het de gochujang was) maar het eindresultaat was zeker goed. Rook smaak had iets meer gemogen, dus volgende keer een iets zwaardere houtsoort erbij doen of meer van hetzelfde(?). De stall was overigens wel redelijk lang, aangezien ik de tijd had vandaag niet gegaan voor een texas cruch maar besloten af te wachten, duurde ongeveer 1,5-2 uur bij 66 graden.
Al met al, erg tevreden wellicht alleen volgende keer de fatcap even afgrillen om het nog iets krokanter te maken.
Prachtig stuk buikspek bij de Sligro gekocht afgelopen week en besloten deze low & slow op aziatische wijze te bereiden. Ruim 24 uur laten marineren in Korean bbq saus en vervolgens rustig naar 77 graden gegaard, met appel hout op de KJ. Resultaat was erg lekker! Marinade was zoet en pittig en paste erg goed bij het buikspek, we hebben het gegeten met boa's en een oosterse salade.
Ingredienten koreaanse bbq saus
- Gochujang
- Gember
- Knoflook
- Mirin
- Buine suiker
- Sesam olie
- Soja saus
- Rice wine vinegar
- Vis saus
De marinade rook niet heel lekker (denk dat het de gochujang was) maar het eindresultaat was zeker goed. Rook smaak had iets meer gemogen, dus volgende keer een iets zwaardere houtsoort erbij doen of meer van hetzelfde(?). De stall was overigens wel redelijk lang, aangezien ik de tijd had vandaag niet gegaan voor een texas cruch maar besloten af te wachten, duurde ongeveer 1,5-2 uur bij 66 graden.
Al met al, erg tevreden wellicht alleen volgende keer de fatcap even afgrillen om het nog iets krokanter te maken.