Voor de maandelijkse fotowedstrijd maar weer een gerechtje gezocht / bedacht.
Had in gedachte om iets met een stukje biefstuk te doen. Dus daar naar op zoek gegaan.
Na wat zoeken her en der, een lekker receptje gevonden om te gaan maken. 2 biefstukjes gescoord bij de lokale AH(aangezien ik te laat was om bij de slager terecht te kunnen).
De biefstukjes worden geserveerd met Noedels, en een knapperige pittige rode kool salade.
Let’s go!
Allereerst op zaterdag het vlees in de marinade gezet, de marinade bestaat uit:
20 ml sojasaus
20 ml Balsamico azijn
40 ml olijfolie
1 eetlepel honing
1 teentje knoflook
1 theelepel gember
1 lente-ui
Dit kon de koelkast in en een nachtje lekker intrekken.
Op zondag alvast begonnen met het maken van de rodekool salade(een halve rode kool).
Om een knapperige salade te maken hebben we deze rodekool een uurtje of 3 moeten laten uitdrogen middels wat zout, dat onttrekt het vocht uit de kool. Elk half uur even omhusselen.
Ondertussen de bief uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Na de 3 uur de kool goed afspoelen om het zout weg te spoelen en een dressing maken van:
2 teentjes knoflook
1 theelepel gemberpoeder
Halve eetlepel rode chiliflakes
1 eetlepel vissaus
1.5 eetlepel azijn
1 eetlepel honing
Dit alles tot een dressing gemaakt.
Ondertussen was de kamado op temperatuur en konden we meteen verder met het bereiden van de stukken biefstuk:
Ondertussen op de Q na 1 keer omgedraaid te hebben. Proberen mooie ruitjes te maken, maar dat was nog even oefenen haha
Na een paar minuutjes aan elke kant waren ze klaar:
De noedels in een kom, vlees erbovenop. Serveren met wat sesamzaadjes en lente-ui:
Al met al niet ontevreden over het eindresultaat. We hadden alleen zelf gedacht om het vlees medium-rare te maken. Helaas was hij (vonden wij) net iets te ver doorgeschoten. Maar we mogen niet klagen!
Had in gedachte om iets met een stukje biefstuk te doen. Dus daar naar op zoek gegaan.
Na wat zoeken her en der, een lekker receptje gevonden om te gaan maken. 2 biefstukjes gescoord bij de lokale AH(aangezien ik te laat was om bij de slager terecht te kunnen).
De biefstukjes worden geserveerd met Noedels, en een knapperige pittige rode kool salade.
Let’s go!
Allereerst op zaterdag het vlees in de marinade gezet, de marinade bestaat uit:
20 ml sojasaus
20 ml Balsamico azijn
40 ml olijfolie
1 eetlepel honing
1 teentje knoflook
1 theelepel gember
1 lente-ui
Dit kon de koelkast in en een nachtje lekker intrekken.
Op zondag alvast begonnen met het maken van de rodekool salade(een halve rode kool).
Om een knapperige salade te maken hebben we deze rodekool een uurtje of 3 moeten laten uitdrogen middels wat zout, dat onttrekt het vocht uit de kool. Elk half uur even omhusselen.
Ondertussen de bief uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Na de 3 uur de kool goed afspoelen om het zout weg te spoelen en een dressing maken van:
2 teentjes knoflook
1 theelepel gemberpoeder
Halve eetlepel rode chiliflakes
1 eetlepel vissaus
1.5 eetlepel azijn
1 eetlepel honing
Dit alles tot een dressing gemaakt.
Ondertussen was de kamado op temperatuur en konden we meteen verder met het bereiden van de stukken biefstuk:
Ondertussen op de Q na 1 keer omgedraaid te hebben. Proberen mooie ruitjes te maken, maar dat was nog even oefenen haha
Na een paar minuutjes aan elke kant waren ze klaar:
De noedels in een kom, vlees erbovenop. Serveren met wat sesamzaadjes en lente-ui:
Al met al niet ontevreden over het eindresultaat. We hadden alleen zelf gedacht om het vlees medium-rare te maken. Helaas was hij (vonden wij) net iets te ver doorgeschoten. Maar we mogen niet klagen!