BasBQ
Beef en Steak

Auplex kamado vraag

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Ik was nieuwsgierig of er iemand is die een Auplex kamado heeft en wat zijn ervaring daarmee is.
Over de Auplex lees ik weleens dat hij net zo goed is als alle andere maar ik weet wel dat de Auplex van klei is gemaakt en dus niet hetzelfde als die andere mooie apparaten.

groeten Ben
 
BensBQ zei:
Ik was nieuwsgierig of er iemand is die een Auplex kamado heeft en wat zijn ervaring daarmee is.
Over de Auplex lees ik weleens dat hij net zo goed is als alle andere maar ik weet wel dat de Auplex van versterkte klei is gemaakt en dus niet hetzelfde als die andere mooie apparaten.

groeten Ben

volgens deze link http://www.auplexkamado.nl/meer-informatie/auplex-kamado-en-big-green-egg/ maar dat is niet wat de meeste Auplex verkopers zeggen...
 
Ik heb http://www.auplexkamado.nl/kamado-36-cm-rood.html
Bevalt mij prima.
Had achteraf iets groter mogen zijn. Zou er rustig weer een nemen.
Voor de prijs hoef je het ook niet te laten.
Koop er wel een platesetter en goede houtskool bij.

Succes met je keuze
 
Heb zelf ook een Auplex kloon. Ik vind hem wel top. Het vilt dat er op zit is wel slecht maar nadat ik dat vervangen had heb ik geen klachten meer. Ik gebruik hem al ruim 2 jaar minimaal 1 keer in de week.
 
BensBQ zei:
Top, staat hij de hele jaar gewoon buiten?

Ja, maar wel onder een afdak tegenwoordig.
 
Ik heb ook een Auplex XL. Tot nu toe veel plezier van gehad, ik bbq niet supervaak, ongeveer 15 - 20 keer per jaar (en altijd het goede voornemen om meer te bbq-en). Ik ben nog met mijn eerste vilt bezig. Geen mankementen tot op heden, temperatuur is redelijk constant te houden. Maximale temperatuur die ik heb gemeten was 260+ graden, ik heb er geen pizza's mee gebakken (nog). Low en slow prima te doen, zuinig op houtskool. Die van mij staat wel altijd binnen als ie niet in gebruik is.
 
Jowi zei:
Ik heb ook een Auplex XL. Tot nu toe veel plezier van gehad, ik bbq niet supervaak, ongeveer 15 - 20 keer per jaar (en altijd het goede voornemen om meer te bbq-en). Ik ben nog met mijn eerste vilt bezig. Geen mankementen tot op heden, temperatuur is redelijk constant te houden. Maximale temperatuur die ik heb gemeten was 260+ graden, ik heb er geen pizza's mee gebakken (nog). Low en slow prima te doen, zuinig op houtskool. Die van mij staat wel altijd binnen als ie niet in gebruik is.

dank je!  ;)
 
Ik heb een xl gekocht in oktober 2013. Staat altijd onafgedekt buiten. Ik had een b-keus voor een hele zachte prijs. Ik moest daarom zelf wel de deksel beter uitlijnen en de luchttoevoer afdichten tegen valse lucht. Inmiddels is wel de vuurbox gescheurd. Dit komt omdat ik er zomers ook wel een paar keer pizza op bak (350 C)Het hinderd echter niet. Ook zijn aan de buitenkant wat haarscheurtjes ontstaan, maar ook die hinderen niet. Het rooster is van RVS en maak ik altijd alleen schoon met een propje alu folie. Blijft super mooi. Het handvat is wel helemaal lelijk geworden. Die ga ik binnenkort vervangen voor een eigen gemaakt model. Ik BBQ op deze Q gemiddeld 2x per week. Ik ben er nog dik tevreden mee.
 
ZBBQZ zei:
Ik heb een xl gekocht in oktober 2013. Staat altijd onafgedekt buiten. Ik had een b-keus voor een hele zachte prijs. Ik moest daarom zelf wel de deksel beter uitlijnen en de luchttoevoer afdichten tegen valse lucht. Inmiddels is wel de vuurbox gescheurd. Dit komt omdat ik er zomers ook wel een paar keer pizza op bak (350 C)Het hinderd echter niet. Ook zijn aan de buitenkant wat haarscheurtjes ontstaan, maar ook die hinderen niet. Het rooster is van RVS en maak ik altijd alleen schoon met een propje alu folie. Blijft super mooi. Het handvat is wel helemaal lelijk geworden. Die ga ik binnenkort vervangen voor een eigen gemaakt model. Ik BBQ op deze Q gemiddeld 2x per week. Ik ben er nog dik tevreden mee.

thanks ZBBQZ  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan