- Berichten
- 6.243
Vorige week werd er al aangegeven dat er dit weekeind asperges op het menu zouden staan
Maar wat erbij was de vraag vandaag. Ik had het al bedacht, zalm. Werd goed gekeurd
Was nog wel een kleine discussie, voorkoken of niet.
Heb uiteindelijk gewonnen. Had van @Bram gelezen dat het niet hoeft, dank Bram, en dus niet voorkoken.
Terwijl m’n vriendin de asperges aan het schoon maken was ben ik de Q gaan opstoken en eitjes koken. Voor de asperges de volgende opstelling gekozen.
Dit zodat de asperges met de kopjes wat beschermd zouden liggen.
Asperges nog effe door olijfolie met kruiden gerold en laten intrekken, hierdoor kon het gietijzer ook goed opwarmen.
Asperges er op en draaien maar
Nadat ze lekker gekleurd waren terug de bak in waar ze in hadden gelegen om voorzien te worden van olie met kruiden en de oven in, 150 graden.
Tijd om de steen uit de Q te halen en wat kolen erbij doen en opstoken.
Plankjes op het rooster gelegd en de zalm uit de koelkast gehaald.
Al stukken voorzien van pezo één stuk daarna nog ingesmeerd met mosterd en bruine basterdsuiker erover, om een Bobby Flay stuk te maken, en de plankjes op
(De meater+ heeft er maar effe in gezeten, werd toch te warm)
Bij 50 graden eraf gehaald. Geen foto ervoor gemaakt, plankjes waren verkoold dus snel de zalm eraf
Blijft mooi
En het bord op
Dat smaakte weer.
De volgende keer ga ik de ham effe een rooksmaakje geven om te proberen
Maar wat erbij was de vraag vandaag. Ik had het al bedacht, zalm. Werd goed gekeurd
Was nog wel een kleine discussie, voorkoken of niet.
Heb uiteindelijk gewonnen. Had van @Bram gelezen dat het niet hoeft, dank Bram, en dus niet voorkoken.
Terwijl m’n vriendin de asperges aan het schoon maken was ben ik de Q gaan opstoken en eitjes koken. Voor de asperges de volgende opstelling gekozen.
Dit zodat de asperges met de kopjes wat beschermd zouden liggen.
Asperges nog effe door olijfolie met kruiden gerold en laten intrekken, hierdoor kon het gietijzer ook goed opwarmen.
Asperges er op en draaien maar
Nadat ze lekker gekleurd waren terug de bak in waar ze in hadden gelegen om voorzien te worden van olie met kruiden en de oven in, 150 graden.
Tijd om de steen uit de Q te halen en wat kolen erbij doen en opstoken.
Plankjes op het rooster gelegd en de zalm uit de koelkast gehaald.
Al stukken voorzien van pezo één stuk daarna nog ingesmeerd met mosterd en bruine basterdsuiker erover, om een Bobby Flay stuk te maken, en de plankjes op
(De meater+ heeft er maar effe in gezeten, werd toch te warm)
Bij 50 graden eraf gehaald. Geen foto ervoor gemaakt, plankjes waren verkoold dus snel de zalm eraf
Blijft mooi

En het bord op
Dat smaakte weer.
De volgende keer ga ik de ham effe een rooksmaakje geven om te proberen
Laatst bewerkt: