BasBQ
Beef en Steak

Asian style spareribs

 
 

DaanN

Vuurmaker
Berichten
76
Vandaag voor het eerst asian style sticky ribs gemaakt. Niet gemarineerd.
Dry rub:
5 el bastard suiker
4 el zout
3 el versgemalen zwarte peper
2 el fivespice
1 el uienpoeder

3-2-1 methode
Afgelakt met zelfgemaakte teriyaki: volgende ingrediënten in een steelpannetje tot stroperig.
20ml sojasaus
20ml mirin
5ml sake
1 teengroote gesneden gember
1 gesneden knoflook

Resultaat was goed! Heerlijke smaken. Volgende keer echter zal ik iets zuiniger met de fivespice zijn en na 2uur in de folie toch even de structuur bepalen met een prikker want tijdens het serveren was hij nog niet zacht/mals. 3-2-1 is dus niet altijd passend. Al met al een geslaagde run!

FD85C35D-D7CC-4526-986C-9A35EC439AF0.jpeg


DE098305-61BD-4103-842E-582BF160A3F6.jpeg


F06D4412-AF5D-401B-975A-A72EF2503990.jpeg


C7755B80-52C2-47B8-93B3-908C7D5F36EC.jpeg


C5762AB7-38E6-40C5-9514-44B671FC700F.jpeg


26F91C74-8526-4906-8E15-8A7DAB2CAAD0.jpeg


64C6C181-D5D5-44E8-9358-7FC08BEC6462.jpeg


C1CC5984-E118-47D3-8A8E-A8770085982A.jpeg


F162E2C6-ADCF-47B3-9422-1C4B035DAFD8.jpeg


92D13983-6888-495B-A320-AE75A485ED0C.jpeg


18A2AC10-C424-44D6-93E6-D67A8BDD1EF3.jpeg
 
Zo, dat zijn toch lekkere ribbies.
Leuk om dit met teriyaki te lakken.
En ja , 5 spices met beleid toepassen,
 
Zien er prima uit, bedankt voor het delen.
 
Ziet er echt heerlijk uit.
Heb je bij het inpakken nog iets speciaals toegevoegd?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Mooie glimmende ribben, ik hou wel van wat steviger vlees ipv van die papperige dingen, die kan ik altijd nog soppen als ik oud ben en niet meer kan kauwen.
2 el. 5 spice is inderdaad een overkill, meestal voldoet 1 tl.
 
Dat ziet er uit om je vingers bij mee af te kluiven :p
Fijne plaatjes.
 
Terug
Bovenaan Onderaan