- Berichten
- 7.309
Beste BBQ-vrienden!
Asian Fantasy is het maandelijkse foto-thema dus daar gingen we eens even lekker los op!
Spiesjes gingen het worden... ik dacht meteen aan Yakitori want die vind ik zalig, Satay van varken met kokos en veel pinda en ik dacht aan mooie spiesjes van garnalen afgelakt met een mooi pittig sausje. Dag tevoren een paar marinades en sausjes in elkaar geflanst want het moest vandaag een lunch gerechtje worden dus moest ik meteen volle bak aan de slag met de WGA.
Daar gaan we!
Marinade voor de varkens(schouder) spiesjes om daar satay van te rijgen.
- 500 g varkensschouder in stukjes
- 200 ml kokosmelk
- 2 el vissaus (niet aan ruiken, gewoon lekker gebruiken)
- 3 el korianderzaadjes fijn gestampt met een mortier
- 1 tl kerriepoeder (ik had vadouvan)
- 1 tl kurkuma geelwortel tot poeder gemalen
- 2 tl suiker
- 2 el plantaardige olie (ik nam zonnebloem)
Voor de pindasaus, bij elkaar mikken en goed doorroeren boven een klein vlammetje:
- 2 el rode kerriepasta / currypaste
- 400 ml kokosmelk
- 120 g geroosterde pinda's in stukjes gehakt
- 1 tl komijnpoeder
- 2 el limoensap
- 3 el plantaardige olie
- 2 el suiker
- 1 tl zout
Voor de Yakitori maakte ik een lekker laksausje op basis van:
- 4 el lichte sojasaus
- 2 el saké of Chinese rijstwijn
- 2 el mirin fu
- 1 el donkere sojasaus
- 1 el suiker
Tot een sausje inkoken op een laag vuurtje.
Spiesjes maak ik graag op mijn Ouwe Trouwe WGA:
Dus lekker de starter aan en blokjes Ecobrasa laten gloeien:
Het idee was om een winnende foto te maken met alledrie die spiesjes bij elkaar... maar die dingen zijn heet het allerlekkerst en we wilde gewoon niet wachten, dus starten met de garnaaltjes:
Van een vriend die zelf pepertjes verbouwd en daar de lekkerste sausjes en jammetjes van maakt had ik onlangs een heerlijk spulletje gekregen dat ik wel wilde proberen op die garnaaltjes:
Match made in Heaven, zou je kunnen zeggen!
Toen door met de kipspiesjes met lente-uitjes... Yakitori Baby!
Zo zeg waren die even lekker!
Daar mocht een mooi Thais biertje bij dacht ik... dat viel tegen... een soort camping pils, maar dan wel lekker duur!
(maar ja, kosten nog moeite gespaard voor mijn vrienden!)
Toen het sluitstuk, de satay van varkensschouder met een heerlijke kokos-geelwortel marinade, echt zalig!
Dat dan in combinatie met die zalige pindasaus... geen bruine zoet Wijko-handel maar deze hele verfijnde aromatische saus met kokos en die mooie rode currypaste. Echt zalig, zal ook best goed gaan met verse frietjes! Ga ik zeker eens proberen!
Wat een heerlijke gerechtjes, daar mocht op gedronken worden!
Nou, DAT is dus bier!
We genoten van onze meest recente creatie, een American Pale Ale met Citra hop... Allememaggies, wat een smaak!
Het was weer een mooie dag, bedankt voor de uitdaging en de inspiratie Marc, succes allemaal!
Liefs, Sander
Asian Fantasy is het maandelijkse foto-thema dus daar gingen we eens even lekker los op!
Spiesjes gingen het worden... ik dacht meteen aan Yakitori want die vind ik zalig, Satay van varken met kokos en veel pinda en ik dacht aan mooie spiesjes van garnalen afgelakt met een mooi pittig sausje. Dag tevoren een paar marinades en sausjes in elkaar geflanst want het moest vandaag een lunch gerechtje worden dus moest ik meteen volle bak aan de slag met de WGA.
Daar gaan we!
Marinade voor de varkens(schouder) spiesjes om daar satay van te rijgen.
- 500 g varkensschouder in stukjes
- 200 ml kokosmelk
- 2 el vissaus (niet aan ruiken, gewoon lekker gebruiken)
- 3 el korianderzaadjes fijn gestampt met een mortier
- 1 tl kerriepoeder (ik had vadouvan)
- 1 tl kurkuma geelwortel tot poeder gemalen
- 2 tl suiker
- 2 el plantaardige olie (ik nam zonnebloem)
Voor de pindasaus, bij elkaar mikken en goed doorroeren boven een klein vlammetje:
- 2 el rode kerriepasta / currypaste
- 400 ml kokosmelk
- 120 g geroosterde pinda's in stukjes gehakt
- 1 tl komijnpoeder
- 2 el limoensap
- 3 el plantaardige olie
- 2 el suiker
- 1 tl zout
Voor de Yakitori maakte ik een lekker laksausje op basis van:
- 4 el lichte sojasaus
- 2 el saké of Chinese rijstwijn
- 2 el mirin fu
- 1 el donkere sojasaus
- 1 el suiker
Tot een sausje inkoken op een laag vuurtje.
Spiesjes maak ik graag op mijn Ouwe Trouwe WGA:
Dus lekker de starter aan en blokjes Ecobrasa laten gloeien:
Het idee was om een winnende foto te maken met alledrie die spiesjes bij elkaar... maar die dingen zijn heet het allerlekkerst en we wilde gewoon niet wachten, dus starten met de garnaaltjes:
Van een vriend die zelf pepertjes verbouwd en daar de lekkerste sausjes en jammetjes van maakt had ik onlangs een heerlijk spulletje gekregen dat ik wel wilde proberen op die garnaaltjes:
Match made in Heaven, zou je kunnen zeggen!
Toen door met de kipspiesjes met lente-uitjes... Yakitori Baby!
Zo zeg waren die even lekker!
Daar mocht een mooi Thais biertje bij dacht ik... dat viel tegen... een soort camping pils, maar dan wel lekker duur!
(maar ja, kosten nog moeite gespaard voor mijn vrienden!)
Toen het sluitstuk, de satay van varkensschouder met een heerlijke kokos-geelwortel marinade, echt zalig!
Dat dan in combinatie met die zalige pindasaus... geen bruine zoet Wijko-handel maar deze hele verfijnde aromatische saus met kokos en die mooie rode currypaste. Echt zalig, zal ook best goed gaan met verse frietjes! Ga ik zeker eens proberen!
Wat een heerlijke gerechtjes, daar mocht op gedronken worden!
Nou, DAT is dus bier!
We genoten van onze meest recente creatie, een American Pale Ale met Citra hop... Allememaggies, wat een smaak!
Het was weer een mooie dag, bedankt voor de uitdaging en de inspiratie Marc, succes allemaal!
Liefs, Sander