- Berichten
- 10.082
Beste bbq-collega's
Soms vallen een aantal dingen samen. Zo ook deze keer.
Een tijd geleden zag ik van Sander72 en Ewald topics voorbij komen met Char Siu.
En wat zag dat er allemaal geweldig uit. Dat wilde ik ook. Dus tijdens boodschapjes doen lag er een stukje varkensnek van een kleine 2 kilo in de weg.
Deze maar in mijn karretje gegooid want dat was perfect voor de char siu.
En ja, gisteren was het dan zover. En het past ook nog eens perfect in de fotowedstrijd van deze maand: Asian Fantasy.
Nu kan je allerlei fantasieën hebben over of met Aziaten, maar dat ze lekkere gerechten op tafel kunnen toveren staat buiten kijf.
Char Siu met een nasi erbij, dat zou het worden, en zo geschiede.
Afgelopen week de nodige boodschappen gedaan en eea voorbereid.
Donderdagavond de marinade gemaakt, vrijdagavond het vlees er in, zaterdag de q aan.
De marinade (voor 2 kilo procureur):
3 el honing
4 el (donkere) soyasaus
3 el sherry
3 el hoisinsaus
2 el sesamolie
paar slagen peper
3 tl five spice poeder
6 el bruine suiker
4 tl knoflookpoeder
2 tl geraspte verse gember
2 tl laos poeder
2 tl rode kleurstof
Het heeft uiteindelijk ca 1,5 uur indirect op de bbq gelegen bij ca 200gr C.
De overgebleven marinade eventjes ingekookt en hiermee het vlees na een half uurtje-3 kwartier ingesmeerd. De rest als sausje bewaart.
Het overgebleven vlees in blokjes gesneden en gemengd met de saus die na het eten over was. Vervolgens als porties in de vriezer
De pic's
Deze lag dus in de weg
De ingrediënten voor de marinade.
De marinade heeft best een bloederig kleurtje
Het vlees in dikke repen gesneden. Mooi stukkie vlees hoor
In de marinade. Een beetje luguber lijkt het wel
Zaterdag allerlei groentjes voor in de nasi gesneden en opbakken
Daarna de bbq aanslingeren en vlees erop onder toeziend oog van de chef. Stel je voor dat er iets valt
En dan maar wachten. Ondanks de toch ietwat sombere dag blijven hydrateren (doktersadvies)
FF spieken, want wat ruikt het lekker
Ondertussen ook nog een bananenbrood gebakken door vrouwlief
En dan, eindelijk klaar
En geheel in stijl aan een laag tafeltje met allerlei bakjes ernaast en natuurlijk chopsticks
En als afsluiter een stukje bananenbrood met ijs en een paar blaadjes munt uit eigen tuin
Het was echt, echt heel erg lekker. Iedereen zat volle bak te smullen. Het is weer eens iets anders dan wat er regulier qua smaak van de bbq komt.
Zo heerlijk zoet. Echt een top-gerecht.
Gelukkig was het een flinke hoeveelheid zodat we er vandaag ook nog van kunnen eten en er 2 porties de vriezer in kunnen.
Wat we met de nagenoeg volle fles sherry aan moeten…….. dat bekijken we nog wel. Luxe probleem.
Dit is een blijvertje!
Sander en Ewald, dank voor de inspiratie.
Dank voor het kijken van deze post
Rick
Soms vallen een aantal dingen samen. Zo ook deze keer.
Een tijd geleden zag ik van Sander72 en Ewald topics voorbij komen met Char Siu.
En wat zag dat er allemaal geweldig uit. Dat wilde ik ook. Dus tijdens boodschapjes doen lag er een stukje varkensnek van een kleine 2 kilo in de weg.
Deze maar in mijn karretje gegooid want dat was perfect voor de char siu.
En ja, gisteren was het dan zover. En het past ook nog eens perfect in de fotowedstrijd van deze maand: Asian Fantasy.
Nu kan je allerlei fantasieën hebben over of met Aziaten, maar dat ze lekkere gerechten op tafel kunnen toveren staat buiten kijf.
Char Siu met een nasi erbij, dat zou het worden, en zo geschiede.
Afgelopen week de nodige boodschappen gedaan en eea voorbereid.
Donderdagavond de marinade gemaakt, vrijdagavond het vlees er in, zaterdag de q aan.
De marinade (voor 2 kilo procureur):
3 el honing
4 el (donkere) soyasaus
3 el sherry
3 el hoisinsaus
2 el sesamolie
paar slagen peper
3 tl five spice poeder
6 el bruine suiker
4 tl knoflookpoeder
2 tl geraspte verse gember
2 tl laos poeder
2 tl rode kleurstof
Het heeft uiteindelijk ca 1,5 uur indirect op de bbq gelegen bij ca 200gr C.
De overgebleven marinade eventjes ingekookt en hiermee het vlees na een half uurtje-3 kwartier ingesmeerd. De rest als sausje bewaart.
Het overgebleven vlees in blokjes gesneden en gemengd met de saus die na het eten over was. Vervolgens als porties in de vriezer
De pic's
Deze lag dus in de weg

De ingrediënten voor de marinade.

De marinade heeft best een bloederig kleurtje


Het vlees in dikke repen gesneden. Mooi stukkie vlees hoor

In de marinade. Een beetje luguber lijkt het wel


Zaterdag allerlei groentjes voor in de nasi gesneden en opbakken


Daarna de bbq aanslingeren en vlees erop onder toeziend oog van de chef. Stel je voor dat er iets valt



En dan maar wachten. Ondanks de toch ietwat sombere dag blijven hydrateren (doktersadvies)

FF spieken, want wat ruikt het lekker

Ondertussen ook nog een bananenbrood gebakken door vrouwlief

En dan, eindelijk klaar

En geheel in stijl aan een laag tafeltje met allerlei bakjes ernaast en natuurlijk chopsticks




En als afsluiter een stukje bananenbrood met ijs en een paar blaadjes munt uit eigen tuin

Het was echt, echt heel erg lekker. Iedereen zat volle bak te smullen. Het is weer eens iets anders dan wat er regulier qua smaak van de bbq komt.
Zo heerlijk zoet. Echt een top-gerecht.
Gelukkig was het een flinke hoeveelheid zodat we er vandaag ook nog van kunnen eten en er 2 porties de vriezer in kunnen.
Wat we met de nagenoeg volle fles sherry aan moeten…….. dat bekijken we nog wel. Luxe probleem.

Dit is een blijvertje!
Sander en Ewald, dank voor de inspiratie.
Dank voor het kijken van deze post
Rick
Laatst bewerkt: