- Berichten
- 20.953

Ingredi?nten:
- Rol bladerdeeg
- 250 gram champignons
- 350 gram saucijzen
- 3 rode uien
- lepel licht bruine suiker
- 1 ei
- sesamzaadjes
- peper en zout
Werkwijze:
Maak de champignon schoon en maal ze fijn met de keukenmachine. Bak de champignons, voeg peper en zout naar smaak toe, droog en laat ze afkoelen.
Snijd de rode uien fijn en bak ze in de pan, als ze zacht worden voeg een lepel lichtbruine suiker toe. Laat de uien goed carameliseren. Laat ze afkoelen.
Haal het vel van de saucijzen af, voeg naar wens kruiden toe en meng het door elkaar.
Rol het bladerdeeg uit en leg in het midden een laag champignon tapenade. Houdt aan beide zijden 1/3 deeg over

Maak van het saucijs gehakt weer een worst net zo lang als het champignon mengsel en leg dit erboven op.

Verdeel nu de uien boven de worst.

Snijd nu schuine repen in het zichtbare bladerdeeg.

Smeer het in met een geklutst ei.

Vouw nu de repen kruislings over elkaar.

Smeer nu de bovenkant in met het geklutste ei en bestrooi het met sesamzaadjes.

Nu mag het indirect op de barbecue, op 225C, voor 40 minuten. Als de kern 72-75 C is het klaar.

Eet smakelijk.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro