Jorst Worst
Tondelzoeker
- Berichten
- 18
Let op, het gaat hier om de verse chorizo niet de gedroogde.
Een restje wang en schouder in de vriezer (allebei ongeveer een halve kilo) bleken een goed excuus om eens een argentijnse chorizo te proberen. Bij de slager vandaag een kilootje kinnebak gehaald. Ik ga de helft van het vlees gebruiken voor de standaard braadworst die ik vaker maak maar daar ga ik hier nu niet verder over uitwijden. De andere helft gaat met een restje runder stooflap de chorizo in, dat wordt een probeerseltje.
Ik vindt het altijd leuk om recepten op het internet op te zoeken uit het land waar de worst vandaan komt. Google translate is je vriend!
De recepten voor de echte traditionele argentijnse chorizo lopen natuurlijk flink uiteen. Ik pik er altijd uit wat me aanspreekt en wat ik voor handen heb en voeg zo verschillende recepten samen.
De Argentijnse chorizo is qua specerijen een wat eenvoudigere worst dan de hier meer bekendere Spaanse chorizo die vaak ook oa komijn en oregano bevat
Dit is het plan geworden.
-250 gr varkenswang
-250 gr varkensschouder
-500 gr kinnebakspek
-300 gr runder stooflap
-20 gr zout
-2 tl zwarte peperkorrels
-1 tl gerookt paprika poeder
-1 tl zoete paprikapoeder
-3 tenen knoflook
-20 gr magere melkpoeder
-150 ml rode wijn (Malbec)
Ik kijk tijdens het mengen even of de kleur en smaak me aanstaat, wellicht voeg ik wat extra paprika toe. Verder zie ik het wel goed komen
Het vlees ligt nu te ontdooien in de koelkast. Morgenavond snijden en voorzouten. Zaterdagavond door de Porkert (8mm plaat) en dan de natuurdarm in. Zondag op tafel!
Wordt vervolgd...
Een restje wang en schouder in de vriezer (allebei ongeveer een halve kilo) bleken een goed excuus om eens een argentijnse chorizo te proberen. Bij de slager vandaag een kilootje kinnebak gehaald. Ik ga de helft van het vlees gebruiken voor de standaard braadworst die ik vaker maak maar daar ga ik hier nu niet verder over uitwijden. De andere helft gaat met een restje runder stooflap de chorizo in, dat wordt een probeerseltje.
Ik vindt het altijd leuk om recepten op het internet op te zoeken uit het land waar de worst vandaan komt. Google translate is je vriend!
De recepten voor de echte traditionele argentijnse chorizo lopen natuurlijk flink uiteen. Ik pik er altijd uit wat me aanspreekt en wat ik voor handen heb en voeg zo verschillende recepten samen.
De Argentijnse chorizo is qua specerijen een wat eenvoudigere worst dan de hier meer bekendere Spaanse chorizo die vaak ook oa komijn en oregano bevat
Dit is het plan geworden.
-250 gr varkenswang
-250 gr varkensschouder
-500 gr kinnebakspek
-300 gr runder stooflap
-20 gr zout
-2 tl zwarte peperkorrels
-1 tl gerookt paprika poeder
-1 tl zoete paprikapoeder
-3 tenen knoflook
-20 gr magere melkpoeder
-150 ml rode wijn (Malbec)
Ik kijk tijdens het mengen even of de kleur en smaak me aanstaat, wellicht voeg ik wat extra paprika toe. Verder zie ik het wel goed komen
Het vlees ligt nu te ontdooien in de koelkast. Morgenavond snijden en voorzouten. Zaterdagavond door de Porkert (8mm plaat) en dan de natuurdarm in. Zondag op tafel!
Wordt vervolgd...