BasBQ
Beef en Steak

Argentijnse? Baby backs

blizzy

Vuurmaker
 
Berichten
52
Vanmorgen ondanks een mail van b&s toch mijn baby backs en boston butt ontvangen. De Boston Butt in de vriezer en de helft van de ribbetjes in de koelkast.

Zojuist heb ik de ribs ontdaan van hun vlies waarna ik erachter kwam bijna geen kruiden meer te hebben. Wel had ik een tijd geleden een Argentijnse rub bij de lidl gekocht dus dan die maar gebruiken samen met wat bruine basterd suiker. Van te voren natuurlijk de ribs ingesmeerd met fijne mosterd.

Nu alles ingepakt en de koelkast in. Morgen rond 13:00 gaan ze de uds op.

Welke methode zal ik gaan gebruiken? 3 2 1 of toch 2 2 1?
En 120 graden  aanhouden?


29d657089b9bfb48a6a3ea30e35b83fb.jpg
099a5cccabc343157f786b4461a456ba.jpg
580300cbc0db59ada7bc6196fa26c763.jpg
2ae84c927aa08842efa7e9ff9d13f3dc.jpg
 

maroc

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.546
Voor dik bevleesde baby backs is 2-2-1 ruim voldoende naar mijn bescheiden mening.
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.554
maroc zei:
Voor dik bevleesde baby backs is 2-2-1 ruim voldoende naar mijn bescheiden mening.


Denk het ook wel, 't is een beetje afhankelijk van hoe het vlees er uit ziet na 2 uur.
Anders ietsje langer.
Succes met de ribs.
 

blizzy

Vuurmaker
 
Berichten
52
Thx. Ik ga idd voor de 2 2 1 methode. Ze liggen er inmiddels 10 min op. CAC aan en nu f1 kijken. Benieuwd hoe die zich zal houden.
8c755202c4122caa1484891999cf5940.jpg
9cb8810674eec08bf5edb8d56902c282.jpg
6d157c17b16dff33f2779a5b4507ecf4.jpg
31b1ff8ab2416a3039bca25b2c678796.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 

blizzy

Vuurmaker
 
Berichten
52
Zojuist heb ik mijn ribs ingepakt met wat warme  cola en citroensap. De cac werkt uitstekend!
29aa6b34b07f9b6c8e37fff48b33c7ab.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 

blizzy

Vuurmaker
 
Berichten
52
Zojuist ingesmeerd met Mississippi bbq saus. Vlees was boterzacht en al mooi teruggetrokken. Over 15 min mogen ze er van me af.
89a6a5a4fd54afbc58376e7b5aa177ee.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 

Carnao

Pitmaster
 
 
 
Berichten
652
Heerlijk eet smakelijk vast

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 

blizzy

Vuurmaker
 
Berichten
52
Zo dat was hem weer voor vandaag. Resultaat: Geweldig!!!
b9d454a755e53d11732c9936391017d8.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 

Ronny

Stoker
Berichten
292
Jammie, hier zouden bij ons ook blij van worden

Verstuurd vanaf mijn XT1635-02 met Tapatalk

 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.305
Lekker lekker lekker!
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.554
Ceriel zei:
Lekker hoor!
Waarom in een rekje als je ruimte genoeg hebt op het rooster van je UDS?


Niet om dat het moet, maar omdat het kan?  :D !
 

Veen

Stoker
 
 
 
Berichten
279
Heeeeerlijk!
 
Bovenaan Onderaan