Het was weer eens tijd voor een BCC. Ik heb het wel eens vaker gemaakt, maar nog nooit geplaatst. Bij deze dus.
'S ochtends de kip in de rub gezet en voorzichtig het vel losgemaakt. Onder het vel het vlees ingesmeerd met zelfgemaakte kruidenboter en nog een beetje rub.
Voordat de kip op het blikje gezet wordt heb ik het bier eerst tegen de kook aangebracht met een paar eetlepels rub erbij. Daarna weer terug in het blikje.
Aangezien de deksel er niet op kan als de BCC op het rooster staat, heb ik hem, in het midden van de weber, op een steen geplaats. Daar omheen de hete kolen. Werkt overigens prima!
Temperatuur rond de 150/160 gehouden en afwachten maar. Bij 82 graden eraf gehaald en laten rusten.
Hij smaakte super! Heel erg mals en sappig, ook de borst. Bij het erafhalen was het vel heel krokant, maar door het rusten was het wat slap geworden. Volgende keer maar gelijk aanvallen ?
'S ochtends de kip in de rub gezet en voorzichtig het vel losgemaakt. Onder het vel het vlees ingesmeerd met zelfgemaakte kruidenboter en nog een beetje rub.
Voordat de kip op het blikje gezet wordt heb ik het bier eerst tegen de kook aangebracht met een paar eetlepels rub erbij. Daarna weer terug in het blikje.
Aangezien de deksel er niet op kan als de BCC op het rooster staat, heb ik hem, in het midden van de weber, op een steen geplaats. Daar omheen de hete kolen. Werkt overigens prima!

Temperatuur rond de 150/160 gehouden en afwachten maar. Bij 82 graden eraf gehaald en laten rusten.

Hij smaakte super! Heel erg mals en sappig, ook de borst. Bij het erafhalen was het vel heel krokant, maar door het rusten was het wat slap geworden. Volgende keer maar gelijk aanvallen ?
