
Dit is mijn versie van dit recept.
Ik gebruikte een Mechelse koekoek van 1,6 kg en klassieke kippekruiden als rub. Als bier gebruikte ik Rodenbach.
Ik had wat moeite om de temperatuur op peil te houden. Ik veronderstel dat bij iets te veel het deksel van mijn Weber opende en iets te veel met de luchttoevoer speelde om goed te zijn, maar datnis waarschijnlijk de fout van vele beginners.
Na anderhalf uur behaalde ik nog steeds niet de gewenste kerntemperatuur, maar legde ik toch de groenten mengeling (gele aubergine, paddenstoelen, wortel, rode ui, paprika) In de schaal en smeerde ik mijn kip in met gerookte BBQsaus. Na ruim 2 uur haalde ik toch een kerntemperatuur van 76?C.
Het resultaat was wel top, de kip was heerlijk mals en sappig met een subtiele hopsmaak.De vooraf gekruide (pezo + look + kippekruiden) groentjes waren ongelooflijk lekker, vooral de champignons.
Maar inderdaad, behalve aan de vleugels, was het vel niet knapperig. De volgende keer zal ik het vooraf voorzichtig losmaken van de kip en ook aan de binnenzijde inwrijven met kruiden. Een trukje dat de Chinezen al eeuwen toepassen op het vel van hun Peking Duck krokant te maken. Ze blzener zelfs lucht onder.