- Berichten
- 2.588
Vandaag een heerlijke kalkoen gemaakt naar recept van bbq-nl.com /Noskos.
Laat ik maar met het resultaat beginnen. Damn deze was heerlijk!
Allereerst de Brine gemaakt. (Appelsap, zout, bruine suiker, kruidnagel, knoflook, gember, sinaasappel en laurier)

Mooie kalkoen er 24 uur onderdompelen.


De kalkoen afgedroogd en gevuld met appel en rozijnen om vervolgens een nachtje laten drogen in de koelkast.


Op de Q ermee. 175 graden tot een kern van 74.

Vleugels in het begin ingepakt tegen verbranden.

Halverwege vleugels ontdaan van folie en de donkere delen juist afgedekt met folie regen uitdrogen/verbranden.

Klaar na 2,5 uur. Was een kalkoen van 4,8 kilo.



Borst was super mals en sappig. Poten iets droger. Al met al een heerlijke kalkoen en de geboorte van een traditie.
Laat ik maar met het resultaat beginnen. Damn deze was heerlijk!
Allereerst de Brine gemaakt. (Appelsap, zout, bruine suiker, kruidnagel, knoflook, gember, sinaasappel en laurier)

Mooie kalkoen er 24 uur onderdompelen.


De kalkoen afgedroogd en gevuld met appel en rozijnen om vervolgens een nachtje laten drogen in de koelkast.


Op de Q ermee. 175 graden tot een kern van 74.

Vleugels in het begin ingepakt tegen verbranden.

Halverwege vleugels ontdaan van folie en de donkere delen juist afgedekt met folie regen uitdrogen/verbranden.

Klaar na 2,5 uur. Was een kalkoen van 4,8 kilo.



Borst was super mals en sappig. Poten iets droger. Al met al een heerlijke kalkoen en de geboorte van een traditie.
