- Berichten
- 5.537
Beste mede Q-ers.
Je leest er zoveel over maar vind eigenlijk niet of nauwelijks een recept met behoorlijke uitleg, pekelen en wat het doet.
Totdat ik laatst een tip van Noskos kreeg over z'n boek "Het vuur de baas" waarin hij het e.e.a. uitlegt waardoor ik het beter kan begrijpen.
De kalkoen (een compleet recept) heb ik al enige malen met de kerst gemaakt (heerlijk) dus dacht ik, dat moet ook in het klein kunnen.
Zo gezegd zo gedaan.
Toen we laatst bij Amazing Oriental aan 't struinen waren zagen we dat ze ook kippetjes verkochten :-/ niet echt een adres waar je kippen vandaan haalt maar ja omdat het toch om een probeersel ging maar een mais kippetje meegenomen.

En vandaag de tijd gevonden om er ook eindelijk eens aan te beginnen :blush:
Een mooie appelsap pekel gemaakt met verse rozemarijn,thijm, peperkorrels,knoflook en jenever bessen en de kip hier
24 uur in laten zwemmen.

Het rook al heerlijk.
Na het pekelen ook nog een paar uur de tijd gegeven om te drogen en te rusten dan kon de pekel zich goed door de kip verdelen

En dan op de bbq, klaargemaakt voor L&S op 145 gr.C omdat er ook groenten op de schaal lag en die wilde ik niet laten verpieteren.

Kon ik mooi de gevogelte stomer die met vaderdag aan is komen waaien eens proberen.
Ook deze opstelling in de Q was een probeersel.

Met pizzasteen als hitteschild op de steentjes.
SPANNEND allemaal.
Toen de temperatuur van 72 gr.C in de borst was bereikt kon die er af en even uitdampen.


Zag er zeer smakelijk uit vonden we en ............. dat was ie ook
De beloning,


We hebben heerlijk gegeten
Dank voor het meekijken.
Groetjes,
Hans.
Je leest er zoveel over maar vind eigenlijk niet of nauwelijks een recept met behoorlijke uitleg, pekelen en wat het doet.
Totdat ik laatst een tip van Noskos kreeg over z'n boek "Het vuur de baas" waarin hij het e.e.a. uitlegt waardoor ik het beter kan begrijpen.
De kalkoen (een compleet recept) heb ik al enige malen met de kerst gemaakt (heerlijk) dus dacht ik, dat moet ook in het klein kunnen.
Zo gezegd zo gedaan.
Toen we laatst bij Amazing Oriental aan 't struinen waren zagen we dat ze ook kippetjes verkochten :-/ niet echt een adres waar je kippen vandaan haalt maar ja omdat het toch om een probeersel ging maar een mais kippetje meegenomen.

En vandaag de tijd gevonden om er ook eindelijk eens aan te beginnen :blush:
Een mooie appelsap pekel gemaakt met verse rozemarijn,thijm, peperkorrels,knoflook en jenever bessen en de kip hier
24 uur in laten zwemmen.

Het rook al heerlijk.
Na het pekelen ook nog een paar uur de tijd gegeven om te drogen en te rusten dan kon de pekel zich goed door de kip verdelen

En dan op de bbq, klaargemaakt voor L&S op 145 gr.C omdat er ook groenten op de schaal lag en die wilde ik niet laten verpieteren.

Kon ik mooi de gevogelte stomer die met vaderdag aan is komen waaien eens proberen.
Ook deze opstelling in de Q was een probeersel.

Met pizzasteen als hitteschild op de steentjes.
SPANNEND allemaal.
Toen de temperatuur van 72 gr.C in de borst was bereikt kon die er af en even uitdampen.


Zag er zeer smakelijk uit vonden we en ............. dat was ie ook

De beloning,


We hebben heerlijk gegeten

Dank voor het meekijken.
Groetjes,
Hans.