- Berichten
- 1.207
Ikzelf heb geen antiliaanse roots, heb de POMbroodjes en Roti pas zo'n jaar geleden ontdekt. Voor ons was de Antiliaanse keuken nog nieuw maar zeker lekker voor de afwisseling.
Ik heb dus voor de verandering eens hiervoor gekozen.
mijn eerste versie van een antiliaanse kipspies;
1kg kipfilet
1 citroen
1/2 ui
3 tenen knoflook
3 cm verse gember
1/2 tl kurkumma
3 el kerrie
200 gr griekse yoghurt
De citroen uitgeknepen in een bakje, de kerrie toegevoegd dit verspreid over alle in repen gesneden kip.Vervolgens alle overige ingredienten in een bak, dit goed roeren en ook dit gaat in een bak waar de kip in zit. Alles vervolgens voor 24 uur de koeling in.
Na 24 uur alles aan een spies gerijgt.
Ik heb gemikt op een kerntemp van 70~72 graden maar dit was lastig te bereiken waardoor de kip er naar mijn zeggen telang heeft opgelegen. Wellicht komt dit door het sauzige jasje, had de kerntemperatuur lager gemoeten? Mij lijkt van niet maar wellicht door het citroenzuur?
Graag wat tips hierover.
Ik denk er nooit aan om eem bord op te maken ik maak altijd foto's van het vlees
Ik heb dus voor de verandering eens hiervoor gekozen.
mijn eerste versie van een antiliaanse kipspies;
1kg kipfilet
1 citroen
1/2 ui
3 tenen knoflook
3 cm verse gember
1/2 tl kurkumma
3 el kerrie
200 gr griekse yoghurt
De citroen uitgeknepen in een bakje, de kerrie toegevoegd dit verspreid over alle in repen gesneden kip.Vervolgens alle overige ingredienten in een bak, dit goed roeren en ook dit gaat in een bak waar de kip in zit. Alles vervolgens voor 24 uur de koeling in.
Na 24 uur alles aan een spies gerijgt.
Ik heb gemikt op een kerntemp van 70~72 graden maar dit was lastig te bereiken waardoor de kip er naar mijn zeggen telang heeft opgelegen. Wellicht komt dit door het sauzige jasje, had de kerntemperatuur lager gemoeten? Mij lijkt van niet maar wellicht door het citroenzuur?
Graag wat tips hierover.
Ik denk er nooit aan om eem bord op te maken ik maak altijd foto's van het vlees