- Berichten
- 2.982
When Food meets Xperience, you get FoodXperience
.
Eens een recept uit "eigen" keuken.
Voor de fotowedstrijd was ik op zoek naar iets speciaals. Al snel besloot ik te zoeken op de website van de eigen werkgever, aangezien wij daar toch bijhoorlijk fusion proberen te zijn
.
Geen schaamteloze reclame, maar gewoon goede inspiratie gevonden.
Het originele recept is hier te vinden: https://www.foodxperience.com/recept/ananas-bbq.
Kleine kanttekening, dit zijn Horeca recepten met diens hoeveelheden, wat ik ook even vergeten was en dus voor 10 ananassen heb gemaakt
.
Ananas van de BBQ, altijd lekker. Het leuke aan dit recept is dat het niet even snel grillen is, maar ruim 4 uur op de bbq mag. In dit geval aan het spit.
Gisteren begonnen met het maken van de marinade. 200ml rum, 200ml olijfolie, 500gr lichte basterdsuiker, limoen, vanille, kaneel en steranijs. Genoeg voor 10 ananassen dus...
Alles kort koken (5 min) en na het afkoelen een nachtje laten rijpen in de koelkast.
Dit is echt waanzinnig lekker, ga ik zeker vaker gebruiken voor ribs of porkbelly burntends.
De volgende dag de Q naar 180 graden gebracht en het spit ingedeeld voor indirect, daar ik dacht dat anders de suiker te veel zou verbranden.
De ananas van de schil ontdaan en deze mocht op de Joetisserie.
Uiteraard ingesmeerd met de marinade.
Tip: warm de marinade de volgende dag niet om om de ananas in te smeren, het is beter dat dit dikker blijft.
Vervolgens iedere 20 minuten de ananas ingesmeerd met de marinade.
Heerlijk stabiel.
Ondertussen dat de ananas lekker begint te kleuren, tijd om de rest te maken.
Aangezien wij een crumble van Oreo alleen per 12x400gr verkopen, heb ik maar besloten dit zelf te maken
.
Hierbij een caramel gemaakt, welke ik heb afgeblust met padanextract.
Het originele recept schreef padanlikeur voor, maar ik had geen zin hier een fles van te kopen welke waarschijnlijk toch niet meer op komt.
Ondertussen is de ananas ook klaar.
En dan monteren.
Ananas in plakjes, daarover de caramel. De crumble van Oreo er naast met daarbij een bolletje kaneelijs.
Smullen!!!!!




Zo wat was dit lekker. Vrouw helemaal happy. Dochtertje van 2 happy met het kaneelijs, de Oreo en caramel. En mijn zoontje van 1 helemaal wild van de ananas (de alcohol is er door de hitte echt uit verdampt
) .
Voor herhaling vatbaar? Absoluut!!!
Erg leuk en lekker. En mocht je geen rotisserie hebben, het originele recept schrijft een bakblik voor.
Aanrader!!
Ps. Pas wel de hoeveelheid aan. 1/4 marinade en caramel was ook ruim genoeg geweest.

Eens een recept uit "eigen" keuken.
Voor de fotowedstrijd was ik op zoek naar iets speciaals. Al snel besloot ik te zoeken op de website van de eigen werkgever, aangezien wij daar toch bijhoorlijk fusion proberen te zijn

Geen schaamteloze reclame, maar gewoon goede inspiratie gevonden.
Het originele recept is hier te vinden: https://www.foodxperience.com/recept/ananas-bbq.
Kleine kanttekening, dit zijn Horeca recepten met diens hoeveelheden, wat ik ook even vergeten was en dus voor 10 ananassen heb gemaakt


Ananas van de BBQ, altijd lekker. Het leuke aan dit recept is dat het niet even snel grillen is, maar ruim 4 uur op de bbq mag. In dit geval aan het spit.
Gisteren begonnen met het maken van de marinade. 200ml rum, 200ml olijfolie, 500gr lichte basterdsuiker, limoen, vanille, kaneel en steranijs. Genoeg voor 10 ananassen dus...

Alles kort koken (5 min) en na het afkoelen een nachtje laten rijpen in de koelkast.
Dit is echt waanzinnig lekker, ga ik zeker vaker gebruiken voor ribs of porkbelly burntends.
De volgende dag de Q naar 180 graden gebracht en het spit ingedeeld voor indirect, daar ik dacht dat anders de suiker te veel zou verbranden.
De ananas van de schil ontdaan en deze mocht op de Joetisserie.
Uiteraard ingesmeerd met de marinade.
Tip: warm de marinade de volgende dag niet om om de ananas in te smeren, het is beter dat dit dikker blijft.
Vervolgens iedere 20 minuten de ananas ingesmeerd met de marinade.
Heerlijk stabiel.
Ondertussen dat de ananas lekker begint te kleuren, tijd om de rest te maken.
Aangezien wij een crumble van Oreo alleen per 12x400gr verkopen, heb ik maar besloten dit zelf te maken

Hierbij een caramel gemaakt, welke ik heb afgeblust met padanextract.
Het originele recept schreef padanlikeur voor, maar ik had geen zin hier een fles van te kopen welke waarschijnlijk toch niet meer op komt.
Ondertussen is de ananas ook klaar.
En dan monteren.
Ananas in plakjes, daarover de caramel. De crumble van Oreo er naast met daarbij een bolletje kaneelijs.
Smullen!!!!!





Zo wat was dit lekker. Vrouw helemaal happy. Dochtertje van 2 happy met het kaneelijs, de Oreo en caramel. En mijn zoontje van 1 helemaal wild van de ananas (de alcohol is er door de hitte echt uit verdampt

Voor herhaling vatbaar? Absoluut!!!
Erg leuk en lekker. En mocht je geen rotisserie hebben, het originele recept schrijft een bakblik voor.
Aanrader!!
Ps. Pas wel de hoeveelheid aan. 1/4 marinade en caramel was ook ruim genoeg geweest.
Laatst bewerkt: