- Berichten
- 5.630
Oftewel Geweldige kippenworstjes Indiase stijl.
Nu kennen ze in India geen worstjes, dit is dus een fusion recept.
Amit, mijn collega uit india neemt nog wel eens erg lekkere hapjes mee naar het werk, in de pauze zaten we zo'n beetje te praten over al dat lekkers en toen zei ik.
Ik ga kippenworstjes maken Indian style, kunnen wij geen receptje verzinnen. en zo is dit worstje geboren. (A-meat sausage)
Ik had wel 1 eis en dat was dat alle ingredienten ook door Indiase mensen kan/mag worden gegeten. de darm die ik gebruikt heb is daarom schapendarm.
Het volledige recept ga ik zo dadelijk plaatsen bij recepten.
De basis is een curry met de volgende bestanddelen:
Komijnzaad, heel
Ketoembar (korianderzaadpoeder)
Masala
Garam Masala (4,0 gram?)
Red pepper powder (Gochu Garu)
1 ui zeer fijn gesnipperd
vers geraspte gember knoflook Ginger garlic paste van maken, goed mengen met een halve tl. water
1 tomaat ontveld zonder zaad, in zeer kleine blokjes gesneden
½ kopje water (ongeveer 75 ml.)
½ tl. zout.
Op de BBQ indirect tot een kerntemperatuur van 70 graden Celsius
Heerlijk, heel subtiel ondanks al die stevige kruiden.
Nu kennen ze in India geen worstjes, dit is dus een fusion recept.
Amit, mijn collega uit india neemt nog wel eens erg lekkere hapjes mee naar het werk, in de pauze zaten we zo'n beetje te praten over al dat lekkers en toen zei ik.
Ik ga kippenworstjes maken Indian style, kunnen wij geen receptje verzinnen. en zo is dit worstje geboren. (A-meat sausage)
Ik had wel 1 eis en dat was dat alle ingredienten ook door Indiase mensen kan/mag worden gegeten. de darm die ik gebruikt heb is daarom schapendarm.
Het volledige recept ga ik zo dadelijk plaatsen bij recepten.
De basis is een curry met de volgende bestanddelen:
Komijnzaad, heel
Ketoembar (korianderzaadpoeder)
Masala
Garam Masala (4,0 gram?)
Red pepper powder (Gochu Garu)
1 ui zeer fijn gesnipperd
vers geraspte gember knoflook Ginger garlic paste van maken, goed mengen met een halve tl. water
1 tomaat ontveld zonder zaad, in zeer kleine blokjes gesneden
½ kopje water (ongeveer 75 ml.)
½ tl. zout.
Op de BBQ indirect tot een kerntemperatuur van 70 graden Celsius
Heerlijk, heel subtiel ondanks al die stevige kruiden.
Laatst bewerkt: