BasBQ
Beef en Steak

Alweer gerookte kip

 
 

derkzz

Stoker
Berichten
440
Hoi hoi

De gerookte kip de vorige keer was bere lekker..de voorraad was dan ook zo op.
Toen we bij de nieuwe slager kip voor 5 euro de kilo zagen meteen maar 7.5 kilo mer genomen

Eerst maar weer een pekeltje gemaakt.. fijn spul dat all brine .

20240204_142927.jpg


Deze keer er voor gekozen om de brine in de pan te laten zitten in plaats van over de keuken vloer.

20240204_143139.jpg


Het viel me op dat het behoorlijk dikke filets zijn.

Na 2 uur pekelen mogen ze even droog gedept worden en daarna voorzien van een klein beetje hony killer bee voor de kleur

20240204_165134.jpg


De bedoeling was om om de kleine 4 kilo in zijn geheel te roken. Helaas gaat dat niet. Met de slowroller ben je toch wat oppervlakte kwijt en wat hoogte. Dus dit doen we in 2 keer.

Hier liggen ze er op met een blokje appelhout.

20240204_175113.jpg


Netjes tot 63 graden gerookt, en dan de timer voor 14 minuten.

Zo komen ze er af..

20240204_190114.jpg


Dan mag de tweede lading er op. Dit maal met een heel klein blokje hickory.

20240204_190348.jpg


Zelfde principe..
En zo komen ze er af..

20240204_200114.jpg


2 uurtjes laten afkoelen in de bijkeuken..
 
Ben benieuwd naar je mening over de smaak, ook al raad men voor kip fruithout aan om te roken ik ben er geen fan van en gebruik zelfs voor kip eikenhout.
 
Ben benieuwd naar je mening over de smaak, ook al raad men voor kip fruithout aan om te roken ik ben er geen fan van en gebruik zelfs voor kip eikenhout.
In principe is eigenlijk appel mijn favoriete..
Helaas kwam ik hier achter na ik zo 5 zakken van andere smaakjes gekocht had.
 
Echt wel een heel lekker receptje dit.
\Ziet er top uit.

Heb nog een aanrader voor je als je nog een leuk voorgerechtje zoekt met deze;
 
Zo jij kan weer even vooruit.
nou.. gaat toch altijd sneller op dan gepland

Echt wel een heel lekker receptje dit.
\Ziet er top uit.

Heb nog een aanrader voor je als je nog een leuk voorgerechtje zoekt met deze;
super.. staat genoteeerd. dank u!
 
Terug
Bovenaan Onderaan