- Berichten
- 522
Hey Pittmasters,
Soms kan het voorkomen dat je als leidend team (chef kok en sous chef) van de gaarkeukens van huize Jachtfestijn gezamenlijk niet meer in staat bent om voor iedere bewoner een dusdanig uitdagend menu op de kaart te zetten dat er naar andere smaken geen behoefte meer is. Ondanks de gevarieerde menukaart en de diversiteit van kennis, ervaring en de frequente hulp die we als gaarkeukenteam van externe specialisten krijgen hebben we deze week toch van ??n van de bewoners tijdelijk afscheid moeten nemen.
Een opname in het Bauhuus in Groningen bleek noodzakelijk. Het mag bekend zijn dat de zeer uitgebreide gaarkeukens in het Bauhuus niet alleen gerund worden door een uitmuntende chef kok en sous chef, maar deze worden bijgestaan door een team van specialisten die vrijwel iedere bewoner weer terug op de menukaart kan krijgen.
Dat een dergelijke actie weerslag heeft op de overige bewoners van huize Jachtfestijn mag duidelijk zijn. Ondanks dat het altijd een langdurig proces is en je het van verre al ziet aankomen blijft het toch, zelfs voor de betrokkene, een schok. Een ieder gaat hier op zijn eigen manier mee om .
Voor ondergetekende blijkt maar weer dat bbq-en een bezigheid is waar je je gedachten bij moet houden. Want ondanks dat de offset vrijwel de gehele week gedraaid heeft, bleek het deze week toch lastig om het eten naar het zin te presenteren.
Bijgaand een collage van verschillende maatlijden deze week, op de offset bereidt. Voor het weekend staan weer de grotere stukken vlees op de menukaart die veiligheidshalve op de kamado worden bereidt.
Het moet overigens gezegd dat de offset een geweldige bbq is. Het is geen bbq om met dikke hittebestendige handschoenen aan te pakken. Met zijde handschoenen gaat het een stuk beter. En ondanks de vele negatieve uitlatingen omtrent het fenomeen offset smoker op allerhande site?s en fora, blijf ik erbij dat wanneer je je specialiseert in dit systeem, de houtgestookte offset qua mogelijkheden leading is ten opzichte van andere bbq?s. Daar staat dan wel tegenover dat de totale bereiding dan ook een stuk arbeidsintensiever is.
Varkenshaas naar het recept van Steven. Echter wij waren niet overtuigt dat pruimen langdurig op de bbq hun smaak behouden. Vandaar dat de varkenshaas met mango is gevuld.
Schweinehaxe
Soms kan het voorkomen dat je als leidend team (chef kok en sous chef) van de gaarkeukens van huize Jachtfestijn gezamenlijk niet meer in staat bent om voor iedere bewoner een dusdanig uitdagend menu op de kaart te zetten dat er naar andere smaken geen behoefte meer is. Ondanks de gevarieerde menukaart en de diversiteit van kennis, ervaring en de frequente hulp die we als gaarkeukenteam van externe specialisten krijgen hebben we deze week toch van ??n van de bewoners tijdelijk afscheid moeten nemen.
Een opname in het Bauhuus in Groningen bleek noodzakelijk. Het mag bekend zijn dat de zeer uitgebreide gaarkeukens in het Bauhuus niet alleen gerund worden door een uitmuntende chef kok en sous chef, maar deze worden bijgestaan door een team van specialisten die vrijwel iedere bewoner weer terug op de menukaart kan krijgen.
Dat een dergelijke actie weerslag heeft op de overige bewoners van huize Jachtfestijn mag duidelijk zijn. Ondanks dat het altijd een langdurig proces is en je het van verre al ziet aankomen blijft het toch, zelfs voor de betrokkene, een schok. Een ieder gaat hier op zijn eigen manier mee om .
Voor ondergetekende blijkt maar weer dat bbq-en een bezigheid is waar je je gedachten bij moet houden. Want ondanks dat de offset vrijwel de gehele week gedraaid heeft, bleek het deze week toch lastig om het eten naar het zin te presenteren.
Bijgaand een collage van verschillende maatlijden deze week, op de offset bereidt. Voor het weekend staan weer de grotere stukken vlees op de menukaart die veiligheidshalve op de kamado worden bereidt.
Het moet overigens gezegd dat de offset een geweldige bbq is. Het is geen bbq om met dikke hittebestendige handschoenen aan te pakken. Met zijde handschoenen gaat het een stuk beter. En ondanks de vele negatieve uitlatingen omtrent het fenomeen offset smoker op allerhande site?s en fora, blijf ik erbij dat wanneer je je specialiseert in dit systeem, de houtgestookte offset qua mogelijkheden leading is ten opzichte van andere bbq?s. Daar staat dan wel tegenover dat de totale bereiding dan ook een stuk arbeidsintensiever is.
Varkenshaas naar het recept van Steven. Echter wij waren niet overtuigt dat pruimen langdurig op de bbq hun smaak behouden. Vandaar dat de varkenshaas met mango is gevuld.







Schweinehaxe


