- Berichten
- 54
Deze kerst staat er brisket op het menu samen met nog wat andere gerechten maar dit was de spannendste. Voor ons de 1ste keer brisket dus de 10 kg varkensnek die we ook serveren is een veilige back up
.
Een graangevoerd Australisch rund gekocht bij bbquality en noskos zn recept aangehouden (https://www.bbq-nl.com/brisket/).
De UDS kregen we al snel op een constante temperatuur tussen de 105 en 110 graden dus maar doordat we wat problemen hadden met ons onderkomen voor de komende dagen (goedkope partytent die windkracht 7 niet kon waarderen) uiteindelijk pas om 10 uur begonnen. Op naar de 71 graden kern! 8,5 uur later was het zover

Snel ingepakt in butchers paper en nu maar hopen dat de temperatuur wat sneller zal stijgen.. helaas.. na 12 uur aanmoedigen waren we nog ver van de gewenste 91 graden. Om half 1 's nachts was het zo ver. Hij voelde zacht en sappig dus ik had goede hoop en veel slaap. Snel ingestopt en een nachtje laten rusten.
Vandaag nadat de Q's weer flink stonden te roken, de brisket uitgepakt en aangesneden.
Oordeel: heerlijk mals en sappig en valt niet uit elkaar. Smaak erg goed en durf dit dan ook zeker te serveren met kerst. Volgende keer meer hickory toevoegen, had nu 3 chunks maar er had meer rook aan gemogen. Ook iets meer peper had niet misstaan maar we zijn zeker tevreden
Hierbij nog wat foto's door de dag heen.
Bedankt voor het lezen! Fijne dagen allemaal!
Tom
Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk

Een graangevoerd Australisch rund gekocht bij bbquality en noskos zn recept aangehouden (https://www.bbq-nl.com/brisket/).
De UDS kregen we al snel op een constante temperatuur tussen de 105 en 110 graden dus maar doordat we wat problemen hadden met ons onderkomen voor de komende dagen (goedkope partytent die windkracht 7 niet kon waarderen) uiteindelijk pas om 10 uur begonnen. Op naar de 71 graden kern! 8,5 uur later was het zover


Snel ingepakt in butchers paper en nu maar hopen dat de temperatuur wat sneller zal stijgen.. helaas.. na 12 uur aanmoedigen waren we nog ver van de gewenste 91 graden. Om half 1 's nachts was het zo ver. Hij voelde zacht en sappig dus ik had goede hoop en veel slaap. Snel ingestopt en een nachtje laten rusten.
Vandaag nadat de Q's weer flink stonden te roken, de brisket uitgepakt en aangesneden.
Oordeel: heerlijk mals en sappig en valt niet uit elkaar. Smaak erg goed en durf dit dan ook zeker te serveren met kerst. Volgende keer meer hickory toevoegen, had nu 3 chunks maar er had meer rook aan gemogen. Ook iets meer peper had niet misstaan maar we zijn zeker tevreden

Hierbij nog wat foto's door de dag heen.
Bedankt voor het lezen! Fijne dagen allemaal!
Tom







Verstuurd vanaf mijn SM-G965F met Tapatalk