- Berichten
- 484
Gisteren de barbecue weer goed gebruikt voor Ajam Betawi van @Peter64 en de sateh van @jokop .
Begonnen met het marineren van de kipdijfilet voor de sateh, daarna gevolgd door de kruidenmix en kipfilet voor de Ajam Betawi. Daar kwamen de eerste fijne geuren al vrij. Wow, wat ruikt dat toch elke keer weer fijn. Beide mochten een nachtje in de koelkast doorbrengen.
De volgende dag de sateh rijgen en de voorbereidingen treffen voor de Ajam Betawi. De ingrediënten voor de boemboe in de vijzel en een mooi nog enigszins grof resultaat.
Later op de middag eerst de sateh gegrild. Deze doet het altijd goed. Het ruikt fantastisch en op aanraden van de bedenker er zelf maar even een par tussenuit gesneakt
. Je moet toch even proberen of het allemaal wel echt goed is.
Na de sateh was het de beurt aan de kip. Deze bestoven met wat bloem en vervolgens in een mooie laag olie gefrituurd op de barbecue. Weer echt iets nieuws, nog nooit eerder gedaan.
Daarna de overtollige olie uit de pan en de uitjes en de knoflook aangefruit. Hier de boemboe bij.
Daarna wat water om het af te blussen en de ketjap en de palmsuiker toegevoegd. Even laten indikken. Als laatste de kip weer terug in de pan, en het nog eventjes door laten pruttelen.
Geserveerd met nasi kunjit, en ook dat was een eerste keer. Smaakte goed. Beetje plakkerig nog, maar dat lossen we de volgende keer hopelijk op door iets beter af te spoelen van tevoren.
Al met al een heerlijk bordje, waarvan we er ook al snel nog een tweede namen. Echt genieten van deze smaken en van het bereiden van deze mooie gerechtjes. Heerlijk!
Begonnen met het marineren van de kipdijfilet voor de sateh, daarna gevolgd door de kruidenmix en kipfilet voor de Ajam Betawi. Daar kwamen de eerste fijne geuren al vrij. Wow, wat ruikt dat toch elke keer weer fijn. Beide mochten een nachtje in de koelkast doorbrengen.
De volgende dag de sateh rijgen en de voorbereidingen treffen voor de Ajam Betawi. De ingrediënten voor de boemboe in de vijzel en een mooi nog enigszins grof resultaat.
Later op de middag eerst de sateh gegrild. Deze doet het altijd goed. Het ruikt fantastisch en op aanraden van de bedenker er zelf maar even een par tussenuit gesneakt

Na de sateh was het de beurt aan de kip. Deze bestoven met wat bloem en vervolgens in een mooie laag olie gefrituurd op de barbecue. Weer echt iets nieuws, nog nooit eerder gedaan.
Daarna de overtollige olie uit de pan en de uitjes en de knoflook aangefruit. Hier de boemboe bij.
Daarna wat water om het af te blussen en de ketjap en de palmsuiker toegevoegd. Even laten indikken. Als laatste de kip weer terug in de pan, en het nog eventjes door laten pruttelen.
Geserveerd met nasi kunjit, en ook dat was een eerste keer. Smaakte goed. Beetje plakkerig nog, maar dat lossen we de volgende keer hopelijk op door iets beter af te spoelen van tevoren.
Al met al een heerlijk bordje, waarvan we er ook al snel nog een tweede namen. Echt genieten van deze smaken en van het bereiden van deze mooie gerechtjes. Heerlijk!