BasBQ
Beef en Steak

AH kippetje op de W

 
 

Reboot

Pitmaster
Berichten
575
Gisteren had ik mijn eerste low en slow sessie op m'n Black Bastard (pulled pork). Voor vandaag stond er een AH kip in braadzak voor in de oven op het menu. Maar alles stond nog klaar van gisteren dus waarom niet gewoon op de Q?!
Ik had nog zoveel brandstof over in de Q dat ik alleen maar even wat als heb weggehaald en ik kon beginnen.
Ik hen de BB aangestoken met 3 aanmaakblokjes en na 15 minuten was hij al op 150c en steeg hij met behulp van de HM netjes richting de 180. Inmiddels had ik de kip uit de braadzak gehaald en heb ik hem met wat rookhout op de Q gezet.
In tegenstelling tot gisteren waar ik ondanks de HM erg veel moeite had om de BB op 120 te houden lukt het de HM nu moeiteloos om de BB stabiel op 180 te houden. (Wel vreemd dat 180 wel lukt maar 120 niet)

Maar na een ruim uur was de borst op 76c en hebben we verrukkelijk kippetje gegeten.
16dbd40799d34d890463ecabb0e5b151.jpg

3f9d31346180d65d0174dec9369e473b.jpg
 
altijd lekker
 
Terug
Bovenaan Onderaan