- Berichten
- 3.682
Gisteren alleen thuis met Jongste. Heeft een voorkeur voor Aardappelen , Groente Vlees. Dus het werd een "AGV-tje"
Toevallig bij de Makro in de buurt en daar een Flank Steak gekocht.
Na uitpakken bleken dit 2 stukken te zijn. Dit kwam mooi uit. Eén stuk gevacumeerd en de vriezer in.
Het andere stuk met Peper en zout voorbereid de koeling in.
Daarbij " Zeer Vrij naar Noskos" een kruidenboter gemaakt wat er was:
BBQ voorbereid op 160 graden indirect om de aardappels te poffen op het rooster.
Aardappels ingesmeerd met olie en grof gemalen zeezout.
Tussendoor de koelkast opgeruimd en kwam een eenzame punt paprika , 2 plakjes ontbijtspek en 2 plakjes Supermarkt Cheddar tegen.
E.e.a. op elkaar gelegd en met de aardappels op het rooster. Geen foto`s van op de bbq dus niet gebeurt.
Toen de aardappels klaar waren de schuiven open en de gietijzeren plaat erop voor de steak.
Tot ca 48 graden. kerntemperatuur. (Mijn thermometer is een niet al te snelle Alibaba pen).
en na 5 minuten rusten was dit het resultaat:
Verbeterpunten genoeg.
Toevallig bij de Makro in de buurt en daar een Flank Steak gekocht.
Na uitpakken bleken dit 2 stukken te zijn. Dit kwam mooi uit. Eén stuk gevacumeerd en de vriezer in.
Het andere stuk met Peper en zout voorbereid de koeling in.
Daarbij " Zeer Vrij naar Noskos" een kruidenboter gemaakt wat er was:
- Gezoute roomboter.
- Verse Bieslook.
- Verse Peterselie.
- Verse Knoflook.
BBQ voorbereid op 160 graden indirect om de aardappels te poffen op het rooster.
Aardappels ingesmeerd met olie en grof gemalen zeezout.
Tussendoor de koelkast opgeruimd en kwam een eenzame punt paprika , 2 plakjes ontbijtspek en 2 plakjes Supermarkt Cheddar tegen.
E.e.a. op elkaar gelegd en met de aardappels op het rooster. Geen foto`s van op de bbq dus niet gebeurt.
Toen de aardappels klaar waren de schuiven open en de gietijzeren plaat erop voor de steak.
Tot ca 48 graden. kerntemperatuur. (Mijn thermometer is een niet al te snelle Alibaba pen).
en na 5 minuten rusten was dit het resultaat:
Verbeterpunten genoeg.
- De steak had wat roder mogen zijn.
- Volgende keer wat knoflook mee poffen voor de kruidenboter en deze dus eerder maken.