- Berichten
- 164
Niet 100% zeker of dit het juiste subforum is...
Ik heb sinds vorig jaar een WSM 57. Het is echt een fijn apparaat. Met gevulde waterpan kan ik 12 uur op 110 graden vasthouden met vrijwel elk type brandstof. Meestal gebruik ik Ecobrasa briketten of andere kokosbriketten i.c.m. de waterpan en anders houtskool.
In mijn andere Webers ben ik gewend dat als ik klaar ben, ik de BBQ dichtdraai. Dus ik ben totaal niet zuinig met mijn brandstof, zorg dat ik altijd meer in de ketel heb zitten dan ik nodig ga hebben, dat geeft redelijk wat comfort. Echter, op de WSM is dicht niet dicht. Dat lullige deurtje verliest redelijk wat rook (en dus vermoedelijk komt daar ook zuurstof binnen) en alle overige kieren lijken ook onvoldoende af te sluiten. Is dit ook de ervaring die anderen hebben?
Het vervelende is dat ik nu eigenlijk van tevoren best goed moet plannen hoeveel brandstof ik ga gebruiken en dat is zó afhankelijk van weersomstandigheden en totale kooktijd. Dus ik ben tijdens het koken vaak brandstof aan het toevoegen, wat ondanks dat deurtje toch niet echt ideaal is. Gevolg, de eerste keer dat ik 'm gebruikte stond hij de volgende ochtend nog aan
Misschien kan ik er zo'n isolatiekoord op plakken als ook op onze kachels zit? Zou dat het oplossen?
Ik heb sinds vorig jaar een WSM 57. Het is echt een fijn apparaat. Met gevulde waterpan kan ik 12 uur op 110 graden vasthouden met vrijwel elk type brandstof. Meestal gebruik ik Ecobrasa briketten of andere kokosbriketten i.c.m. de waterpan en anders houtskool.
In mijn andere Webers ben ik gewend dat als ik klaar ben, ik de BBQ dichtdraai. Dus ik ben totaal niet zuinig met mijn brandstof, zorg dat ik altijd meer in de ketel heb zitten dan ik nodig ga hebben, dat geeft redelijk wat comfort. Echter, op de WSM is dicht niet dicht. Dat lullige deurtje verliest redelijk wat rook (en dus vermoedelijk komt daar ook zuurstof binnen) en alle overige kieren lijken ook onvoldoende af te sluiten. Is dit ook de ervaring die anderen hebben?
Het vervelende is dat ik nu eigenlijk van tevoren best goed moet plannen hoeveel brandstof ik ga gebruiken en dat is zó afhankelijk van weersomstandigheden en totale kooktijd. Dus ik ben tijdens het koken vaak brandstof aan het toevoegen, wat ondanks dat deurtje toch niet echt ideaal is. Gevolg, de eerste keer dat ik 'm gebruikte stond hij de volgende ochtend nog aan

Misschien kan ik er zo'n isolatiekoord op plakken als ook op onze kachels zit? Zou dat het oplossen?