BasBQ
Beef en Steak

afdichten kier bbq

boretticarbone

Kooltjesharker
Berichten
103
beste collega BBQ-liefhebbers
ik heb een Boretti Carbone kolen BBQ echt een prachtig ding.
Echter heeft hij 1 minpunt en dat is dat de deksel niet helemaal sluit waardoor er best wel een flinke kier ontstaat.
Met bijv roken ontsnapt er best veel rook door deze kier
Nu zat ik te denken om deze af te dichten met kachelband.

Heeft 1 van jullie ervaring met kachelband en zou dit een oplossing zijn?
 
Je link doet het helaas niet!

Nu weet ik wel dat het normaal is dat hij niet helemaal luchtdicht is, dit help je door extra vaak de Q aan de steken. Hier onstaat er een soort isolatierandje aan de binnenkant van je ketel. Lijkt mij dus een win-win situatie!  :>
 
boretti-carbone_zpsntjldzip.jpg

 
Ik heb ook zo'n soort BBQ gehad. Die was gegarandeerd nog meer lek dan die van jou. Kachelband heb ik toen gebruikt om het enigszins lucht dicht te krijgen, dus ja dat kan helpen. 
 
Jappert zei:
Ik heb ook zo'n soort BBQ gehad. Die was gegarandeerd nog meer lek dan die van jou. Kachelband heb ik toen gebruikt om het enigszins lucht dicht te krijgen, dus ja dat kan helpen.

weet jij nog hoe dik band jij heb gebruikt?
Ik zie namelijk dat ze dat spul in verschillende diktes verkopen
 
Bij mij was die ruimte zeker halve centimeter. Dus toen heb ik de dikste gepakt die ik kon vinden en die op de base en de deksel aangebracht.
 
Terug
Bovenaan Onderaan