- Berichten
- 746
Voordat ik nou maar weer wat ga doen wil ik graag wat meningen / advies betreffende een mooi stuk Entrecote wat ik weliswaar voordelig heb kunnen scoren omdat het tegen de verkoop datum aan loopt.
Het stuk is net geen kilo van een dikke 6 vingers breed. Ik kan er dus 2 hele dikke of 3 gemiddelde steaks van snijden maar in z'n geheel is misschien ook wel leuk....
Voor beide opties dacht ik aan indirect op een temperatuur van 180 graden, blokje eikenhout erbij, tot een kerntemperatuur van 60 graden en daarna nog even kort direct tot 66 graden (medium doorbakken).
Alle meningen zijn meer dan welkom en bij voorbaat dank
Het stuk is net geen kilo van een dikke 6 vingers breed. Ik kan er dus 2 hele dikke of 3 gemiddelde steaks van snijden maar in z'n geheel is misschien ook wel leuk....
Voor beide opties dacht ik aan indirect op een temperatuur van 180 graden, blokje eikenhout erbij, tot een kerntemperatuur van 60 graden en daarna nog even kort direct tot 66 graden (medium doorbakken).
Alle meningen zijn meer dan welkom en bij voorbaat dank

