Hallo,
Onze barbecue is overleden dus we zijn op zoek naar iets nieuws. We hadden een landmann black taurus 660. Groot oppervlak om te grillen en ook makkelijk iets opzij kunnen leggen voor indirect.
We zijn inmiddels wat winkels afgeweest en zijn onder de indruk van de kwaliteit van de betere merken kamado's. Nou is dat nogal een verschil met onze oude barbecue, omdat we deze alleen gebruikten om op zomerse dagen te grillen. Doordat we een kamado wel heel erg tof vinden willen we ons meer gaan verdiepen in het low&slow, een keer een bavette, picanha, een kippetje, dat soort dingen. Ook pizza's bakken lijkt ons erg leuk en lekker.
Uiteraard hebben we ook gekeken naar een weber 57 omdat iedereen hier daar super enthousiast over is. Als we daarvoor zouden gaan zouden we wel de 5775 willen vanwege de deflector/plate setter. Toch vinden we de weber een stuk minder aantrekkelijk om daarmee te gaan experimenteren, ik denk niet dat ik snel een pizza zal gaan bakken daarop.
Dus de vraag is nu, wat moeten we doen? Ik ben bang dat we met de weber 2x low&slow gaan doen en dat het dan tegenvalt en hij daardoor niet meer zo vaak gebruikt gaat worden. Aan de andere kant vind ik het lastig om direct 1200 euro uit te geven, ons oog is gevallen op the bastard large, terwijl we nog bbq-beginners zijn. Het geld is niet echt een issue maar het is wel zonde als we een kamado hebben staan en er alleen hamburgers en sate op bakken.
Voor de volledigheid we zijn een gezin met 2 kinderen van 10 en 12.
Onze barbecue is overleden dus we zijn op zoek naar iets nieuws. We hadden een landmann black taurus 660. Groot oppervlak om te grillen en ook makkelijk iets opzij kunnen leggen voor indirect.
We zijn inmiddels wat winkels afgeweest en zijn onder de indruk van de kwaliteit van de betere merken kamado's. Nou is dat nogal een verschil met onze oude barbecue, omdat we deze alleen gebruikten om op zomerse dagen te grillen. Doordat we een kamado wel heel erg tof vinden willen we ons meer gaan verdiepen in het low&slow, een keer een bavette, picanha, een kippetje, dat soort dingen. Ook pizza's bakken lijkt ons erg leuk en lekker.
Uiteraard hebben we ook gekeken naar een weber 57 omdat iedereen hier daar super enthousiast over is. Als we daarvoor zouden gaan zouden we wel de 5775 willen vanwege de deflector/plate setter. Toch vinden we de weber een stuk minder aantrekkelijk om daarmee te gaan experimenteren, ik denk niet dat ik snel een pizza zal gaan bakken daarop.
Dus de vraag is nu, wat moeten we doen? Ik ben bang dat we met de weber 2x low&slow gaan doen en dat het dan tegenvalt en hij daardoor niet meer zo vaak gebruikt gaat worden. Aan de andere kant vind ik het lastig om direct 1200 euro uit te geven, ons oog is gevallen op the bastard large, terwijl we nog bbq-beginners zijn. Het geld is niet echt een issue maar het is wel zonde als we een kamado hebben staan en er alleen hamburgers en sate op bakken.
Voor de volledigheid we zijn een gezin met 2 kinderen van 10 en 12.