- Berichten
- 469
Gisteren was het weer heerlijk genieten in de tuin. Mooi weer, spelende kinderen en natuurlijk de barbecue weer aan. Dit keer met Adana kebab met een zelfgemaakt flatbread en een frisse salade.
In de ochtend het gehakt gehaald bij de lokale Turkse slager. Vanwege de tijd gegaan voor ‘klaar’ Adana gehakt. Thuisgekomen dit aan 2 spiesen geregen en in de koelkast om mooi op te stijven.
Ondertussen het deegje gemaakt van bloem, water, gist, zout en een beetje suiker. Dit mocht ongeveer 30 minuten rijzen.
Ondertussen de Weber naar 270 graden gestookt met de pizzasteen erin. Op een verhoging, zodat de bodem niet verbrand.
De eerste poging ging wat minder, maar 2 en 3 kwamen er goed uit. Ik had er gelukkig maar 2 nodig.
De steen uit de Weber gehaald en terwijl deze naar 220 graden indirect ging, de salade gemaakt van een rood uitje, sla, tomaat en wat komkommer. Ook nog een paprika geroosterd voor erdoor.
Daarna de spiesen direct boven de kolen tot ze mooi rondom gegrild waren, en toen nog even indirect. Heerlijk, wat een fantastische geur komt daar vanaf.
De spiesen van de barbecue gehaald, en de flatbreads erbij gepakt. Deze heerlijk gevuld met de salade en de paprika, en uiteraard een goede knoflooksaus. Daar de kebab in gelegd en de spies eruit gehaald.
En toen: aanvallen. Man man man wat lekker. Echt super! We hebben er weer van genoten. Op naar de volgende

In de ochtend het gehakt gehaald bij de lokale Turkse slager. Vanwege de tijd gegaan voor ‘klaar’ Adana gehakt. Thuisgekomen dit aan 2 spiesen geregen en in de koelkast om mooi op te stijven.
Ondertussen het deegje gemaakt van bloem, water, gist, zout en een beetje suiker. Dit mocht ongeveer 30 minuten rijzen.
Ondertussen de Weber naar 270 graden gestookt met de pizzasteen erin. Op een verhoging, zodat de bodem niet verbrand.
De eerste poging ging wat minder, maar 2 en 3 kwamen er goed uit. Ik had er gelukkig maar 2 nodig.
De steen uit de Weber gehaald en terwijl deze naar 220 graden indirect ging, de salade gemaakt van een rood uitje, sla, tomaat en wat komkommer. Ook nog een paprika geroosterd voor erdoor.
Daarna de spiesen direct boven de kolen tot ze mooi rondom gegrild waren, en toen nog even indirect. Heerlijk, wat een fantastische geur komt daar vanaf.
De spiesen van de barbecue gehaald, en de flatbreads erbij gepakt. Deze heerlijk gevuld met de salade en de paprika, en uiteraard een goede knoflooksaus. Daar de kebab in gelegd en de spies eruit gehaald.
En toen: aanvallen. Man man man wat lekker. Echt super! We hebben er weer van genoten. Op naar de volgende

