- Berichten
- 10.082
Hoi bbq collega's,
Op zoek naar weer eens wat anders kwam ik dit recept van Mike tegen:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=4004.0
Awardwinning Aardppelsalade. Al lezende werd mijn interesse gewekt. Hoe zou dat smaken?
Heb zijn recept aangehouden met enkele wijzigingen:
1kg vastkokende aardappels
1 kleine ui
1dl witte azijn
1 etl suiker
8 etl griekse yoghurt (ipv mayonaise)
2 etl bieslook
2 bosuitjes
2 ons bacon
3 teentjes knoflook (extra tov Mike's recept)
en wat peper naar smaak.
Voor de verdere bereiding, klik op de link
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=4004.0
Naast de aardappelsalade ook nog een stukje vlees. Een diamanthaas lag al een weekje geduldig te wachten in de vriezer, en het werd tijd om het vlees te bevrijden uit zijn bevroren toestand.
Hieronder volgen de foto's
De ingredi?nten
De "saus", een avond ervoor alvast bereid
Vanochtend de aardappelen en de bacon op de bbq
Na een half uurtje
Prachtige kleur krijgen de piepers op de bbq
De bacon trouwens ook
Na een uurtje alles klaar. De bacon uit het pannetje geschept en de piepers in stukjes.
De aardappelen ingesmeerd met het gesmolten bacon-vet dat achterbleef in het pannetje.
Wat zijn die aardappeltjes ineens lekker zeg
Alles afgekoeld en daarna gemengd met de "saus"
En hier het "bijgerecht" van vandaag
Mooie stukjes hoor. Eerst even indirect gerookt met een stukje eikenhout.
Vervolgens een reverse sear toegepast. Uiteindelijk tot een kerntemperatuur van 55 graden celcius.
Het eindresultaat is een heerlijke maaltijd
Het was heerlijk en de aardappelsalade is hier echt een blijvertje.
Dank voor het kijken
Rick
Op zoek naar weer eens wat anders kwam ik dit recept van Mike tegen:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=4004.0
Awardwinning Aardppelsalade. Al lezende werd mijn interesse gewekt. Hoe zou dat smaken?
Heb zijn recept aangehouden met enkele wijzigingen:
1kg vastkokende aardappels
1 kleine ui
1dl witte azijn
1 etl suiker
8 etl griekse yoghurt (ipv mayonaise)
2 etl bieslook
2 bosuitjes
2 ons bacon
3 teentjes knoflook (extra tov Mike's recept)
en wat peper naar smaak.
Voor de verdere bereiding, klik op de link
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=4004.0
Naast de aardappelsalade ook nog een stukje vlees. Een diamanthaas lag al een weekje geduldig te wachten in de vriezer, en het werd tijd om het vlees te bevrijden uit zijn bevroren toestand.
Hieronder volgen de foto's
De ingredi?nten

De "saus", een avond ervoor alvast bereid

Vanochtend de aardappelen en de bacon op de bbq

Na een half uurtje

Prachtige kleur krijgen de piepers op de bbq

De bacon trouwens ook

Na een uurtje alles klaar. De bacon uit het pannetje geschept en de piepers in stukjes.
De aardappelen ingesmeerd met het gesmolten bacon-vet dat achterbleef in het pannetje.
Wat zijn die aardappeltjes ineens lekker zeg


Alles afgekoeld en daarna gemengd met de "saus"

En hier het "bijgerecht" van vandaag

Mooie stukjes hoor. Eerst even indirect gerookt met een stukje eikenhout.
Vervolgens een reverse sear toegepast. Uiteindelijk tot een kerntemperatuur van 55 graden celcius.

Het eindresultaat is een heerlijke maaltijd

Het was heerlijk en de aardappelsalade is hier echt een blijvertje.
Dank voor het kijken
Rick