BasBQ
Beef en Steak

Aardappelsalade en Gevulde Varkenshaas, Life is good

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.091
Hoi BBQ-collega's,

Vandaag weer eens een lekker maaltje gemaakt. Het geeft veel voldoening als je een complete maaltijd van de bbq weet te halen en het moet gezegd worden: Dat is vandaag erg goed gelukt.
Nee, geen moeilijke dingen, maar gewoon lekker zelf een beetje kokkerellen. Genieten met een grote G.

Al lopende door de Sligro zag ik dat er varkenshaasjes in de aanbieding waren. Het was alweer lang geleden dat we dit gegeten hadden, dus hup, in het karretje. Daarnaast was ook aardappelsalade al lang geleden en zag ik het hier op het forum de laatste tijd voorbij komen. ok. Menu was duidelijk. Nog wat ingrediënten erbij gekocht en gaan.

Gisteravond al voorbereidingen gedaan. De varkenshaas klaargemaakt en in de koelkast, de dressing voor de aardappelsalade gemaakt en de aardappeltjes schoon geborsteld en voor de dressing ook zelf ff mayo gemaakt

De benodigdheden voor de varkenshaas. Na de foto bleek er nog een klein beetje pesto in de koelkast te staan. Die moet je er maar ff bijdenken.

DSC_1858.JPG


Varkenshaasje gehalveerd (hij was wat lang) en als een "boek" open gesneden

DSC_1859.JPG


Eerst insmeren met honing, daarna gevuld met fijngesnipperde lenteui en knoflook, pezo erop en dus een beetje pesto
Een snufje karwijzaad, cayennepeper en komijn om het af te maken
DSC_1860.JPG


Spekreepjes klaargelegd om de varkenshaas in te wikkelen

DSC_1861.JPG


Done. Folie erom en terug in de koelkast

DSC_1862.JPG


De ingredienten voor de aardappelsalade (ik heb grotendeels het recept van Noskos gevolgd) met ook niet nog wat zongedroogde tomaat toegevoegd (weer niet op de foto :LOL: )
De mosterd en ei is voor de mayo.

DSC_1863.JPG


De dressing zonder de mayo, nu al lekker 😋

DSC_1864.JPG


De mayonaise was goed gelukt. Heerlijk romig, theelepeltje knoflookpoeder erbij en wat azijn. Mayo moet zurig zijn. Tis geen fritesaus 💪

DSC_1865.JPG


Vandaag de aardappelen in partjes

DSC_1866.JPG


En hup, alles op de bbq ca 200 graden met een stuk perenhout voor de rook

DSC_1867.JPG


Ondertussen een honingmosterdsausje met een snufje sumak gemaakt en wat pecannoten gecrushed
Sumak gekregen van goede vrienden. Moest ff googlen want kende het niet, maar het zorgt voor een zurig, fris tintje ala citroen. Paste perfect in het sausje

DSC_1868.JPG


Gaat lekker. Aardappeltjes kunnen eraf

DSC_1869.JPG


Ff aangrillen voor een knapperig spekkie

DSC_1870.JPG


Honingmosterd met de pecannoten erop voor de laatste 10 minuten

DSC_1871.JPG


Ondertussen voor de aardappelsalade alles bij elkaar. Aardappeltjes waren nog een beetje warm. Perfect (y)

DSC_1872.JPG


Ready to eat!!!! Is het geen plaatje?

DSC_1873.JPG


Kerntemperatuur was 65gr toen het van de bbq af ging. 60 was ook goed geweest. Gelukkig was tie nog niet droog. :giggle:

DSC_1875.JPG


Op het bordje

DSC_1876.JPG


Wat hebben we goed gegeten. Een topmaaltijd met eenvoudige goed verkrijgbare ingrediënten.
Alles van de bbq, het was heerlijk.

Bedankt voor het kijken
Rick
 
Laatst bewerkt:
Jij bedankt voor je verslag, ziet er goed uit
 
Heerlijk! Die aardappelsalade is zo lekker
 
Zo te lezen heb je een heerlijke dag gehad en afgemaakt met een heerlijk maaltje ...
 
Top maaltje zo te zien, eentje voor de todo. Gingen de aardappelen ongekookt de Q op?
 
Heerlijk, heb je weer mooi gedaan!
 
Top maaltje zo te zien, eentje voor de todo. Gingen de aardappelen ongekookt de Q op?
Hier gaan ze altijd een minuutje of 4-5 in de magnetron en dan op de bbq. Anders duurt het eeuwig :sleep:
 
Dat ziet er een potje lekker uit Rick. Geweldig lekker die aardappelen.
En dat haasje ziet er goed uit zeg. Mooie vulling ook. Waarom hedde nie gebeld jonge, da kunde nooit allemaal in eens opgegeten hebben :cool:
 
Precies, was ik vanuit Antwerpen wel met een ommetje naar Breda gereden.... Heerlijk
 
Terug
Bovenaan Onderaan